Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Spot städar och planterar

Boston Dynamics robothund har nu utrustats med en arm och kan utföra en mängd nya uppgifter, som att plocka föremål, plantera och tända lampor. 

– Vår framgång mäts inte i hur vi kan få Spot att fungera utan hur du som kund kan få den att fungera, säger Robert Playter, CEO för Boston Dynamics.

400 sålda exemplar

Under det senaste året har Boston Dynamics sålt 400 exemplar av robothunden Spot. Den används främst inom industrin till exempel i gruvor, på oljeriggar och kärnkraftverk och även för datainsamling och patrullering i samband med social distansering under pandemin.

Nu har robothunden utrustats med flera nya funktioner och kunder kan välja att lägga till en arm med vilken Spot lyfter saker, slår av och på strömbrytare eller kranar och öppnar dörrar. 

Styr på distans

Nu är det dessutom möjligt att styra Spot på distans med ett tangentbord eller joystick via den webbaserade tjänsten Scout. Med Scout kan användaren koppla på olika lägen, beroende på om Spot ska upptäcka trappor eller om den har ramlat och behöver resa sig.  

Kostnaden för en Spot är från 74 500 dollar.

Källa: BBC

4 februari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Boston Dynamics

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.