Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete med Lenovo

En smartare it-nyhetssajt

Lenovos nya skärm

Pandemin ställer nya krav på en mobil arbetsplats. Lenovo har utvecklat både datorer och skärmar som fungerar lika bra på hemmakontoret som på din arbetsplats. Dessutom har allt utrustats med den senaste tekniken, bland annat lanseras en skärm som är extra snäll mot ögonen.

– Att använda en omodern bildskärm till dagens datorer är som att köra Porsche på traktordiesel, säger Christopher Havervall, affärsutvecklare visuals på Lenovo Norden.

– Det har blivit ännu tydligare under pandemin när allt fler arbetar och studerar på distans och ställer nya krav på ergonomi, säkerhet och flexibilitet, Det finns också anledning att tro att många kommer välja distansarbete i någon omfattning även när pandemin äntligen är över.

Mobil arbetsplats 

Vare sig hemmakontoret är vid köksbordet eller en dedicerad arbetshörna har de flesta upp till tio timmars skärmtid per arbetsdag. Teamsmöten kan avlösa varandra och däremellan kanske hela arbetsplatsen behöver flyttas av hänsyn till familjens aktiviteter. Det här ställer stora och delvis nya krav på utrustningen.

– När pandemin tog fart tidigt förra året fick vi en lång rad önskemål från företag och användare på en bildskärm för hemarbete. Det skulle vara en säker skärm med inbyggd ethernet-port och kamera som låser vid inaktivitet. Skärmen skulle vara enkel att ställa in för en bekväm arbetsställning. Den skulle vara lätt att flytta och ha ett minimum av kablar för en clean desk environment. Hela önskelistan uppfylls med vår nyintroducerade bildskärm Lenovo Thinkvision T27HV-20.

Ögonvänlig skärm

27 tums-skärmen kopplas med en kabel via USB-C till alla typer av smarta telefoner, plattor och datorer och laddar samtidigt som den ger bild och ljud. På tal om långa arbetsdagar lyfter Christopher Havervall fram ytterligare en fördel med skärmen.

– Dagens bildskärmar avger fortfarande en del blått ljus och flimmer som är jobbigt för ögonen. Jag har pratat med ögonläkare som berättar om effekterna av det här som de möter i sitt arbete, till och med hos barn. Det känns väldigt bra att vår nya skärm minimerar sådana problem. Skärmen är dessutom certifierad av en internationell organisation för teknikcertifiering, TÜV Rheinland. Vi är tämligen ensamma om den här certifieringen idag.

907 gram

Lenovo har fler nya lösningar för ett enklare arbetsliv hemma eller på kontoret, när den dagen kommer. Den bärbara businessdatorn ThinkPad X1 Nano väger 907 gram men är en riktig tuffing. 

Christopher Havervall Proffe

Christopher Havervall, affärsutvecklare visuals på Lenovo Norden.

– När jag visar den tror de flesta att det är en tom dummydator, för så lätt kan den inte vara annars. Men det är lika användbar och slitstark som alla våra Thinkpads. Bland annat är den utvecklad enligt Intel Evo, det vill säga ett ramverk för design baserad på elfte generationens Intel Core-processorer, säger Pasi Välimaa, produktchef på Lenovo.

– Det innebär bland annat mer än nio timmars kontinuerlig användning av datorn. Datorn har också genomgått 22 Mil Spec-tester för att klara daglig användning, oavsett vad som händer.

På tal om distansarbete är ThinkSmart View en dedicerad lösning för Teams- eller Zoom-möten.

– Teams drar resurser från datorn och på det här sättet kan användaren hålla sin pc fri för annat, med möjlighet att flytta sömlöst till en annan enhet om det behövs, till exempel för en presentation.

05 Thinkvision T27hv Hero Front Facing Left

Lenovo Thinkvision T27HV-20.

5 februari 2021 Uppdaterad 12 februari 2021 Reporter Anne Hammarskjöld digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Adobestock 199083282
Ett samarbete med Netapp

Netapp säkrar molndatan

5 mar 2021 digit

Cloud Volumes Ontap gör molnresan enklare och säkrare. Med Netapps lösning går det att köra samma dataplattform som du gör lokalt, du kan skanna av din molndata efter GDPR-klassad information och genom bland annat komprimering kan kostnaderna för lagring i molnet minska. 

Dator På Skrivbord Med Massa Postitlappar

Ny look i Outlook

4 mar 2021 digit

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

Jobb Hemifran
ett samarbete med microsoft

Så säkrar Söderhamn

19 feb 2021 digit

När coronapandemin nådde Söderhamn valde många av de kommunanställda att arbeta på distans, vilket ställde nya krav på säker uppkoppling. En pilot av Windows Virtual Desktop innebar en betydligt enklare hantering för it.

Plattor 960640

Covid hjälper plattor

11 feb 2021 digit

Marknaden för plattor gick upp med 18 procent under 2020. Ökningen är en följd av coronapandemin då många letade efter billigare alternativ till bärbara datorer.

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Kretskort Leab 960640
video
Ett samarbete med Microsoft

Leab kretsar kring Azure

4 dec 2020 digit

Leab går från att drifta sin it lokalt till att nu lägga det mesta i Microsoft Azure. Det ska förenkla det dagliga arbetet och ge ökad säkerhet och flexibilitet.

Publik Stolar
video
Ett samarbete med Microsoft

Azure för publik sektor

1 dec 2020 digit

Microsoft lanserar Molndesign för Offentlig Sektor, en lösning som ska förenkla användandet av molntjänster i Microsoft Azure för kommuner, regioner och myndigheter.

Vitt Snus
video
ett samarbete med microsoft

Fint snus med Azure

20 nov 2020 digit

Med 500 000 kunder i 30 länder har snusåterförsäljaren Haypp växt fort. För att snabbare och smidigare kunna skala upp sin verksamhet har bolaget nu valt att lägga sin e-handelsplattform i Microsoft Azure.

Hp Datorer 960640
video
Ett samarbete med HP

Grön it med HP-tjänst

17 nov 2020 digit

Att köpa datorer som tjänst, istället för som produkt, är bra för miljön i flera olika avseenden. HP gör det nu enkelt för företag och organisationer att investera i enheter enligt en product-as-a-service-modell, där man hoppas på en utveckling likt den på mobiler och företagsskrivare.