Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete med Lenovo

Lenovos nya skärm

Pandemin ställer nya krav på en mobil arbetsplats. Lenovo har utvecklat både datorer och skärmar som fungerar lika bra på hemmakontoret som på din arbetsplats. Dessutom har allt utrustats med den senaste tekniken, bland annat lanseras en skärm som är extra snäll mot ögonen.

– Att använda en omodern bildskärm till dagens datorer är som att köra Porsche på traktordiesel, säger Christopher Havervall, affärsutvecklare visuals på Lenovo Norden.

– Det har blivit ännu tydligare under pandemin när allt fler arbetar och studerar på distans och ställer nya krav på ergonomi, säkerhet och flexibilitet, Det finns också anledning att tro att många kommer välja distansarbete i någon omfattning även när pandemin äntligen är över.

Mobil arbetsplats 

Vare sig hemmakontoret är vid köksbordet eller en dedicerad arbetshörna har de flesta upp till tio timmars skärmtid per arbetsdag. Teamsmöten kan avlösa varandra och däremellan kanske hela arbetsplatsen behöver flyttas av hänsyn till familjens aktiviteter. Det här ställer stora och delvis nya krav på utrustningen.

– När pandemin tog fart tidigt förra året fick vi en lång rad önskemål från företag och användare på en bildskärm för hemarbete. Det skulle vara en säker skärm med inbyggd ethernet-port och kamera som låser vid inaktivitet. Skärmen skulle vara enkel att ställa in för en bekväm arbetsställning. Den skulle vara lätt att flytta och ha ett minimum av kablar för en clean desk environment. Hela önskelistan uppfylls med vår nyintroducerade bildskärm Lenovo Thinkvision T27HV-20.

Ögonvänlig skärm

27 tums-skärmen kopplas med en kabel via USB-C till alla typer av smarta telefoner, plattor och datorer och laddar samtidigt som den ger bild och ljud. På tal om långa arbetsdagar lyfter Christopher Havervall fram ytterligare en fördel med skärmen.

– Dagens bildskärmar avger fortfarande en del blått ljus och flimmer som är jobbigt för ögonen. Jag har pratat med ögonläkare som berättar om effekterna av det här som de möter i sitt arbete, till och med hos barn. Det känns väldigt bra att vår nya skärm minimerar sådana problem. Skärmen är dessutom certifierad av en internationell organisation för teknikcertifiering, TÜV Rheinland. Vi är tämligen ensamma om den här certifieringen idag.

907 gram

Lenovo har fler nya lösningar för ett enklare arbetsliv hemma eller på kontoret, när den dagen kommer. Den bärbara businessdatorn ThinkPad X1 Nano väger 907 gram men är en riktig tuffing. 

Christopher Havervall Proffe

Christopher Havervall, affärsutvecklare visuals på Lenovo Norden.

– När jag visar den tror de flesta att det är en tom dummydator, för så lätt kan den inte vara annars. Men det är lika användbar och slitstark som alla våra Thinkpads. Bland annat är den utvecklad enligt Intel Evo, det vill säga ett ramverk för design baserad på elfte generationens Intel Core-processorer, säger Pasi Välimaa, produktchef på Lenovo.

– Det innebär bland annat mer än nio timmars kontinuerlig användning av datorn. Datorn har också genomgått 22 Mil Spec-tester för att klara daglig användning, oavsett vad som händer.

På tal om distansarbete är ThinkSmart View en dedicerad lösning för Teams- eller Zoom-möten.

– Teams drar resurser från datorn och på det här sättet kan användaren hålla sin pc fri för annat, med möjlighet att flytta sömlöst till en annan enhet om det behövs, till exempel för en presentation.

05 Thinkvision T27hv Hero Front Facing Left

Lenovo Thinkvision T27HV-20.

5 februari 2021 Uppdaterad 7 april 2021 Reporter Anne Hammarskjöld digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Dell Apex Edge Michael Dell Keynote
Ett samarbete med Dell

Apex skapar ett nytt Dell

7 maj 2021 digit

Dell går all-in i Apex, en ny samling av as-a-service-lösningar inom bland annat lagring, moln och edge. Apex kan komma att förändra bolaget i grunden, menar vd:n Michael Dell under keynoten på Dell Technologies World.

Google, Kontoret, Tom Kontorsstol Framför Ett Skrivbord I Ett Hem

Google vill ha tillbaka medarbetarna

7 maj 2021 digit

Google-anställda bör vara på kontoret tre dagar i veckan, med start i september i år. Det skriver CEO Sundar Pichai i ett mejl till sina medarbetare. 

Smart City
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Blå Ögon På En Kvinna

Stressade videoögon

20 apr 2021 digit

Vi spenderar alltmer tid vid våra skärmar och inte minst nu under pandemin, vilket också märks för våra ögon. Ett sätt att undvika försämrad ögon- och synhälsa kan vara att ta en del möten på telefon istället för video.

Skog Träd Dell
video
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Kvinnor Zoomtrott

Kvinnor mer videotrötta

16 apr 2021 digit

Kvinnor är mer trötta på videomöten än män, visar en stor studie. Nu vill forskarna se åtgärder från arbetsgivare som förebygger den så kallade zoomtröttheten.

Hemarbete 960640
video
Ett samarbete med Cisco

Webex för hybridarbete

9 apr 2021 digit

Framtidens medarbetare är hybrida. Cisco Webex pandemisäkrar det fysiska kontoret, gör digitala möten mer interaktiva och tryggar med hjälp av end-to-end kryptering. 

Digitalt Möte

Bättre möten utan video

7 apr 2021 digit

Digitala möten fungerar bättre utan video. Att se varandra underlättar inte för att lösa problem och uppdelningen mellan deltagarna i mötet fungerar bättre utan kamera. Det visar en ny studie.

Fin Skogstomt Utanför Ett Fönster

Örnsköldsvik flyttar hem

29 mar 2021 digit

För att alla medarbetare ska ha en så bra arbetsmiljö som möjligt ombesörjer Örnsköldsviks kommun att alla har den utrusning de behöver när de jobbar från hemmet. Det gäller allt ifrån skärm och tangentbord till arbetsstol, och allt levereras hem till de anställda.