Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Kalmar signerar digitalt

Färgglada Piller

Kalmar kommun har gått över till digital signering för läkemedel inom äldreomsorgen. Det innebär bland annat en större säkerhet för de 3 700 insatserna som sker varje dag inom kommunen.

– Det digitala arbetssättet bidrar till en höjd patientsäkerhet med tydlighet kring delegeringar, snabbare uppföljningar och färre avvikelser, säger Johanna Skarsgård, biträdande verksamhetschef för omsorgsförvaltningens hälso- och sjukvård.

3 700 insatser

Varje dag görs runt 3 700 insatser som involverar läkemedel till omsorgstagare i Kalmar kommun. Tidigare har överlämningen och signeringen av dessa läkemedel gjorts via papper, men sedan september 2020 har en digital lösning testats på vård- och omsorgsboenden, inom hemtjänsten och inom kommunal hälso- och sjukvård.

Nu sköts all signering via en app i personalens mobiltelefoner och alla medarbetare signerar digitalt. Effekten blir bland annat minskade antal misstag, en ökad spårbarhet och att personalen får med tid över till vårdinsatser.

– Vi rustar verksamheten för framtiden, samtidigt som vi har gett möjligheter till en förhöjd it-kompetens bland våra medarbetare, säger Anders Hagstedt, enhetschef teknikenheten på Kalmar kommun.

– Den här satsningen ligger helt i linje med att vi är en av landets tio modellkommuner i digitalisering av äldreomsorgen och ytterligare ett viktigt steg i vår resa mot att bli Sveriges e-hälsokommun 2025, säger nämndordförande Michael Ländin.

Källa: Kalmar kommun

19 februari 2021 Uppdaterad 22 februari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.