Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Toan kollar din hälsa

Det japanska företaget Toto har tagit fram en Wellness Toilet som kontrollerar användarens avföring och analyserar personens hälsa, varje gång toaletten används.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 13 januari 2021 digit

Toalettpapper

Runt om i världen exploderar antalet IoT-enheter som granskar och försöker förbättra vårt välmående. Det är dock ovanligt att tekniken kommer i kontakt med våra exkrementer, i alla fall fram tills nu.

Under CES presenterades nämligen Wellness Toilet som har en rad sensorer som scannar avföringen för att se hur varje toalettbesökare mår. En medföljande app spårar sedan användarens mentala och fysiska status och kan rekommendera diverse livsstilsförändringar.

Ett exempel kan vara att appen meddelar dig om att din diet verkar obalanserad, för att därefter tipsa dig om recept på laxsallad eller kyckling- och avokadosallad.

Dessutom avläses användarens hud när den kommer i kontakt med toalettsitsen. Denna kombination av hud och exkrementer ser bolaget som en unik fördel i wellnessbranschen.

Källa: Cnet, BBC

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Nätfiske med paket

15 januari 2021

Microsoft och DHL är de varumärken som används mest vid phishingförsök. De mest utnyttjade branscherna är teknik, följt av logistik och detaljhandel. 

Kommuner ikapp 2035

14 januari 2021

Behovet av digital kompetens har fördubblats de senaste 15 åren inom offentlig sektor. Först 2035 spås myndigheter, regioner och kommuner att vara ikapp den privata sektorn.

Lämnar VMware för Intel

14 januari 2021

Pat Gelsinger ersätter Bob Swan och blir ny vd på Intel. Pat Gelsinger kommer närmast från rollen som vd för VMware men har en lång historia med Intel, där han började jobba som tonåring.

Hundens nya vän

14 januari 2021

En uppkopplad dörr låter din hund springa in och ut ur huset som den vill, utan att du behöver vara hemma. 

Svensk sand i 3D

13 januari 2021

Idag används sand från Tyskland i 3D-skrivare, trots att svensk sand skulle innebära en bättre kvalitet till en lägre kostnad och ökad hållbarhet. Det konstaterar ett forskningsprojekt vid Rise.

Toan kollar din hälsa

13 januari 2021

Det japanska företaget Toto har tagit fram en Wellness Toilet som kontrollerar användarens avföring och analyserar personens hälsa, varje gång toaletten används.