Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Säkerhet för 500 mdr

Folk På Stan

De globala investeringarna i cybersäkerhet kommer att öka med 10 procent under 2021. Det beror på att utbudet av hot breddas och nya sårbarheter dyker upp, samtidigt som attackfrekvensen lär fortsätta öka. 

Cybersäkerhetsmarknaden kommer att värderas till 60,2 miljarder dollar 2021, cirka 500 miljarder svenska kronor, vilket är en ökning från 54,7 miljarder under 2020, enligt en ny rapport från analysföretaget Canalys.

Även i värsta fall, om det exempelvis dyker upp nya mutationer av covid-19 och lockdowns fortsätter att vara vanliga runt om i världen, så ser bolaget att investeringarna kommer att öka med drygt 6 procent och landa på 57,7 miljarder dollar.

Både antalet dataintrång och ransomware-attacker nådde en rekordhög nivå förra året. Kända ransomware-attacker ökade med nästan 60 procent. En anledning till detta är nätfiskekampanjer inriktade på personer som arbetar hemifrån.

Webb- och mejlsäkerhet kommer att växa med 12,5 procent. Investeringar i sårbarhets- och säkerhetsanalys kommer att öka med nästan lika mycket, nämligen 11 procent. Nätverkssäkerhet kommer att växa med 8 procent och vara det största säkerhetssegmentet. 

Källa: Canalys

21 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson säkerhet Foto Adobestock

Senaste nytt

Cyberattacker som service

5 mars 2021

Två av tre ransomware-attacker utförs av cyberkriminella som inte har utvecklat den skadliga koden själva, utan har köpt tjänsten via till exempel dark web. Det visar en rapport som går igenom cyberattacker 2020.

Färre kakor i Chrome

5 mars 2021

Google fasar nu ut tredjepartskakorna i Chrome som ett steg i att bli mer måna om användarnas personliga integritet. Samtidigt är det oklart vad det kommer innebära för alla som gör reklam via Google Ads.  

Livetracka Postnord

4 mars 2021

Nu går det i 37 svenska städer att följa sina e-handlade paket på karta i realtid. Funktionen finns både på postnord.se och i deras app, och ska snart täcka in nästan hela landet. 

Covidpass med blockkedja

4 mars 2021

Delstaten New York har börjat testa en app baserad på blockkedjeteknik som påvisar ifall personer har tagit vaccin mot covid-19 eller mottagit ett negativt provresultat. Appen ska snabba på öppnandet av samhället. 

Ny look i Outlook

4 mars 2021

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

Nya språk för Webex

3 mars 2021

Cisco inför ett utökat språkstöd i Webex. Det innebär översättning i realtid för drygt 100 språk, bland annat svenska och övriga nordiska språk.