Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Lämnar VMware för Intel

Pat Gelsinger ersätter Bob Swan och blir ny vd på Intel. Pat Gelsinger kommer närmast från rollen som vd för VMware men har en lång historia med Intel, där han började jobba som tonåring.

Text Fredrik Adolfsson Foto Voister 14 januari 2021 digit

pat gelsinger.jpg

Intel har stor potential att fortsätta omforma framtidens teknik och jag ser fram emot att arbeta med alla begåvade Intel-kollegor för att accelerera vår innovation och skapa värde för både kunder och aktieägare, säger Pat Gelsinger.

Bob Swan fick inneha platsen som vd på Intel i drygt två år, och han är därmed den vd med kortast tid i Intels historia. Innan dess var Bob Swan ekonomichef på företaget.

Den nya vd:n Pat Gelsinger har sedan tidigare en historia på Intel, där han började arbeta redan som 18-åring. Där skolades han av grundarna Robert Noyce och Gordon Moore, den sistnämnda även känd för Moores lag, och när Pat Gelsinger slutade 2009 gjorde han det som företagets teknikchef.

Gelsinger är en av arkitekterna bakom Intels processortyp 80486 och ska även ha varit drivande i att ta fram standarderna USB och wifi. Han tillträder rollen som vd på Intel 15 februari 2021.

Jag är glad över att komma tillbaka och kunna leda Intel framåt vid denna viktiga tidpunkt för företaget, vår bransch och vår nation, säger han. 

Källa: CNBC, ZDNet

Senaste nytt

Nätfiske med paket

15 januari 2021

Microsoft och DHL är de varumärken som används mest vid phishingförsök. De mest utnyttjade branscherna är teknik, följt av logistik och detaljhandel. 

Kommuner ikapp 2035

14 januari 2021

Behovet av digital kompetens har fördubblats de senaste 15 åren inom offentlig sektor. Först 2035 spås myndigheter, regioner och kommuner att vara ikapp den privata sektorn.

Lämnar VMware för Intel

14 januari 2021

Pat Gelsinger ersätter Bob Swan och blir ny vd på Intel. Pat Gelsinger kommer närmast från rollen som vd för VMware men har en lång historia med Intel, där han började jobba som tonåring.

Hundens nya vän

14 januari 2021

En uppkopplad dörr låter din hund springa in och ut ur huset som den vill, utan att du behöver vara hemma. 

Svensk sand i 3D

13 januari 2021

Idag används sand från Tyskland i 3D-skrivare, trots att svensk sand skulle innebära en bättre kvalitet till en lägre kostnad och ökad hållbarhet. Det konstaterar ett forskningsprojekt vid Rise.

Toan kollar din hälsa

13 januari 2021

Det japanska företaget Toto har tagit fram en Wellness Toilet som kontrollerar användarens avföring och analyserar personens hälsa, varje gång toaletten används.