Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Hundens nya vän

En uppkopplad dörr låter din hund springa in och ut ur huset som den vill, utan att du behöver vara hemma. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 14 januari 2021 digit

Hunddörr960640

MyQ Pet Portal heter produkten som kan styras via din mobil. Där kan du välja när hunddörren ska vara öppen eller låst, och därmed släppa in och ut ditt husdjur även när du exempelvis befinner dig på jobbet.

Hunden kommer in genom en skjutdörr som liknar en hiss, inuti ytterdörren, och som är i stort sett osynlig från utsidan. Även en högtalare ingår så att du via din telefon kan be din hund att gå ut om du så önskar.

Det går också att sätta fast en sensor på hundkragen så att skjutdörren automatiskt öppnas åt hunden och låser sig därefter. Det ska göra att oönskade djur inte kan komma in.

Det är ett säkert och bekvämt sätt att se till att din hund kan gå ut när den behöver, samtidigt som du får tillgång och överblick över hunden när du vill via din telefon, säger Beril Altiner från Chamberlain, företaget som skapat dörren. 

Det går inte att sätta dit Pet Portal på en befintlig dörr utan du behöver investera i en hel ytterdörr med husdjursportalen inbyggd. Dörrarna kommer börja säljas under året och väntas kosta omrking 25 000 kronor.

Källa: Techhive, Designboom

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Nätfiske med paket

15 januari 2021

Microsoft och DHL är de varumärken som används mest vid phishingförsök. De mest utnyttjade branscherna är teknik, följt av logistik och detaljhandel. 

Kommuner ikapp 2035

14 januari 2021

Behovet av digital kompetens har fördubblats de senaste 15 åren inom offentlig sektor. Först 2035 spås myndigheter, regioner och kommuner att vara ikapp den privata sektorn.

Lämnar VMware för Intel

14 januari 2021

Pat Gelsinger ersätter Bob Swan och blir ny vd på Intel. Pat Gelsinger kommer närmast från rollen som vd för VMware men har en lång historia med Intel, där han började jobba som tonåring.

Hundens nya vän

14 januari 2021

En uppkopplad dörr låter din hund springa in och ut ur huset som den vill, utan att du behöver vara hemma. 

Svensk sand i 3D

13 januari 2021

Idag används sand från Tyskland i 3D-skrivare, trots att svensk sand skulle innebära en bättre kvalitet till en lägre kostnad och ökad hållbarhet. Det konstaterar ett forskningsprojekt vid Rise.

Toan kollar din hälsa

13 januari 2021

Det japanska företaget Toto har tagit fram en Wellness Toilet som kontrollerar användarens avföring och analyserar personens hälsa, varje gång toaletten används.