Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

App hittar solen

Glas Öl

Nu blir det lätt att hitta uteserveringen eller parken med extra många soltimmar. En ny app visar om platser ligger i skugga eller har solljus när solen står i olika lägen. 

Den nya applikationen Var är solen? kan hjälpa dig se över om bostaden du tänkt köpa har så mycket sol som säljaren påstår. Eller vill du, innan du ens gått ut, se vilka badplatser som har sol? Det funkar det också.  

Applikationen visar nämligen, under molnfria dagar, vilka platser som befinner sig i skugga eller har solsken när solen står i olika lägen. Därmed ska det bli lättare att få tillräckligt med D-vitamin även under vår och höst. 

Vid framställningen av appen har utvecklarna tagit hjälp av Lantmäteriets öppna terrängdata och dess motsvarighet i Norge. Appen täcker tyvärr inte hela Sverige än men den funkar i Göteborg, Malmö och Lund samt ett antal norska städer.

Var är solen? finns gratis på App Store och Google Play.

Källa: Varärsolen?

2 december 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Kommunal e-tjänst för torghandel

14 juni 2021

För att underlätta för alla torghandlarna i Säter har kommunen utvecklat en ny bokningsapp för torgplatserna. Det är den första av sitt slag i Sverige.

Kina bekämpar Deltavirus med drönare

14 juni 2021

Drönare som används för att övervaka, fotografera och instruera invånare. Det är kinesiska myndigheters nya taktik för minska smittspridningen av Deltaviruset i Guangzhou.

IDC: Nya rekord på IoT-marknaden

11 juni 2021

Europas investeringar i IoT kommer att nå 202 miljarder dollar under 2021. Varje år fram till 2025 kommer marknaden att växa med över 10 procent.

Microsoft förlänger livet på barnkläder

11 juni 2021

Lindex använder Microsoft-lösningar för att samla in och återanvända barnkläder. Satsningen är ett led i Lindex arbete att minska bolagets klimatutsläpp.

Cisco lanserar Webex Suite

10 juni 2021

Ciscos nya Webex Suite har ny teknik för brusreducering, ett bättre fokus på deltagarna och ny teknik för publikevenemang. Och om tjänsten används i EU stannar datan där.

Facebook: Så mycket kostar Schrems II-domen

9 juni 2021

Facebook har tagit fram en rapport som beskriver konsekvensen för handeln för EU-länder, i ljuset av bland annat Schrems II-domen. Enligt Facebook handlar det om hundratals miljarder dollar om året i ekonomiska förluster, men vissa experter är skeptiska till slutsatserna.