Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Bitcoins i Paypal

Händer Vid En Dator Med Ett Kort I Hand. Concept För Internetshopping
Paypal erbjuder sina kunder att både handla med bitcoins och att även köpa varor och tjänster med bitcoins och andra kryptovalutor. Beslutet har fått kursen på bitcoin att stiga, men samtidigt ifrågasätts beslutet.

– Paypal har som mål att öka förståelsen och användningen av kryptovalutor bland konsumenter. Som del i det här erbjudandet kommer Paypal att bistå med utbildningsmaterial, skriver Paypal i ett pressmeddelande.

Rekordhögt värde

När Paypal meddelade sin nyhet till marknaden slog bitcoinvärdet rekord och steg till över 12 000 dollar per mynt.

Det är först under våren 2021 som kunder kommer att kunna köpa varor med bitcoins från de 26 miljoner försäljare som är slutna till Paypal. Även kryptovalutorna ethereum, litecoin och bitcoin cash kommer att kunna användas och de kommer även att kunna sparas i Paypal-plånboken.

Paypal har fått tillåtelse av New York State Department of Financial Services att inkludera bitcoin som betalmedel, via ett så kallat bitlicense, vilket är det första i sitt slag.

Frågor om vem som ska använda

Paypals manöver är dock inte helt självklar, bland annat är författaren och kryptovalutaexperten David Gerard skeptisk.

– Jag är överrumplad över att Paypal erbjuder detta och funderar över hur marknaden ser ut för bitcoins på Paypal och vem man riktar sig till. Jag förväntar mig inte att så många andra än de som redan spekulerar i bitcoins kommer att använda tjänsten. Det måste finnas någon på Paypal som är väldigt intresserad av bitcoins, säger David Gerard.

Källa: BBC

2 november 2020 Uppdaterad 8 januari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Digit Hub stödjer automation i Skåne

17 maj 2021

Flödesdata i Landskrona och automatiserade processer för möbeltillverkningsföretaget Vilax. Det är två digitaliseringsprojekt som nu får stöd av initiativet Digit Hub. Beslut om stöd till nya projekt fattas under hösten 2021 och verksamheter kan redan nu anmäla sitt intresse.

Teams lär elever att läsa

17 maj 2021

Microsofts nya verktyg Reading Progress ska hjälpa skolelever att förbättra sina läsfärdigheter. Elever spelar in sig själva när de läser och läraren kan bland annat bedöma noggrannhet, uttal och antal ord per minut.

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.