Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

MS hemma för alltid

Microsoft gör det möjligt för anställda att permanent arbeta hemifrån. Bolaget ska även täcka kostnaderna för hemmakontoret.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 12 oktober 2020 digit

Hemmajobb Microsoft

I dagsläget arbetar majoriteten av Microsofts anställda hemifrån. När pandemin är över och de amerikanska kontoren öppnar igen planerar man en hybrid arbetsplats som ska göra arbetslivet mer flexibelt.

Anställda ska få arbeta från distans fritt under mindre än 50 procent av arbetsveckan, och chefer kommer få mandat att godkänna permanent arbete hemifrån. För personer som alltid arbetar från distans kommer bolaget även att täcka kostnader för hemmakontor.

Däremot kommer inte alla roller på företaget att kunna arbeta från distans. Microsoft menar att tjänster som kräver tillgång till hårdvarulabb, datacenter och viss personlig utbildning lär kräva fysisk närvaro även framöver.

Att skapa möjligheter för permanent distansjobb är inte Microsoft ensamt om. Bland annat flyttar Facebook tiotusentals tjänster till hemmet, och Mark Zuckerberg menar att upp till hälften av alla anställda lär arbeta från distans inom fem till tio år. Även Twitters vd Jack Dorsey har meddelat att bolagets anställda får arbeta hemifrån för evigt om de vill.

Källa: The Verge

Senaste nytt

Premiär för Amazon

28 oktober 2020

Idag, den 28 oktober, slog Amazon upp dörrarna till sin svenska e-handel. Sajten har dock haft problem med det svenska språket och kritiken låter inte vänta på sig.

Nätfiske med Teams

28 oktober 2020

Upp till 50 000 Office 365-användare har blivit måltavla för en utbredd nätfiskeattack. Via mejl säger hackarna att du har missat en chatt i Microsoft Teams, men istället tar de dina inloggningsuppgifter. 

3D-printad tunga

27 oktober 2020

En 3D-printad tunga som kan fungera som försökskanin i utvecklingen av både mat och munhygien. Det är vad forskarna bakom tungan hoppas på.

AI för bra kläder

27 oktober 2020

AI och big data kan innebära en klädindustri med mer kundanpassade produkter och en hållbarare produktion och konsumtion. Det slås fast i en avhandling från Högskolan i Borås.

AI spårar alzheimer

26 oktober 2020

AI kan upptäcka alzheimer genom att analysera röstsvar kring vad som händer på en teckning. Modellen kan, sju år tidigare än en vanlig läkare och med 70 procents noggrannhet, förutse ifall en person kommer få sjukdomen.

Dejta via Facebook

26 oktober 2020

Nu kommer Facebooks dejtingtjänst till Europa, däribland Sverige. Enligt Facebook har redan 1,5 miljarder matchningar skapats i de 20 länder som har tillgång till tjänsten.