Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HPE och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Hyltes hyperskydd

Hylte kommun har börjat använda den hyperkonvergerade infrastrukturen HPE Simplivity. Skiftet ska bland annat leda till en ökad säkerhet, flexibilitet och effektivitet. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 16 oktober 2020 digit

Paraplyer Hylte

Man kan säga att vi tidigare satt med alla ägg i en korg, medan vi nu får en två sajts-lösning med full redundans. Vi har nu server och lagring på två skilda sajter, samt även dubblerad backup, så säkerhets- och tillgänglighetsmässigt har vi steppat upp rejält, säger Fredrik Avenstam, it-verksamhetsutvecklare i Hylte kommun.

Det var i inledningen av 2019 som Hylte kommun började se sig om efter en ny lösning för server, lagring och backup då deras dåvarande virtuella plattform baserad på HPE 3PAR-lagring började bli gammal. Efter en förstudie med tre olika alternativ föll våren 2020 valet på HCI-konceptet HPE Simplivity ihop med HPE StoreOnce som backup-lagring.

Det kommer som ett paket med AI:n från InfoSight, Hypervisor från VMware, serverhårdvara med All-flash och nätverk från HPE. Paketeringen gör att vi inte behöver söka vidare efter andra verktyg, vi får allt i ett kan man säga.

I och med att vi outsourcar driften gör vi med Simplivity tillvaron enkel för dem som driftar. Inköpsmässigt är det en lite högre kostnad men det kompenseras av en lägre administreringskostnad.

Efterföljer GDPR

Vid valet av lösning var säkerhet en starkt bidragande faktor.

Med två sajter vet vi att vår data är säkrad med full redundans hela tiden, samtidigt som vi efterföljer GDPR.

Säkerhet är ibland svårbegripligt och det kan vara svårt att internt marknadsföra sådant som inte syns, men med Simplivity får vi en hög säkerhet vilket är jätteviktigt för oss.

Med två sajter vet vi att vår data är säkrad med full redundans hela tiden, samtidigt som vi efterföljer GDPR och har disaster recovery inbyggt om något skulle hända. Det går även att knyta ihop molntjänster om man skulle vilja det, säger Hans Berntsson, it-strateg i Hylte kommun.

Under sensommaren påbörjade kommunen sina migreringar till Simplivity, något som ännu inte är helt klart. Vissa servrar migrerar Hylte under dagtid, andra som inte får störas migreras under servicefönster på kvällstid.

Implementeringen har hittills gått bra och allt fungerar utan några bekymmer. Vi har nu nästan migrerat in allt från den gamla virtuella miljön och det har i stort sett gått obemärkt förbi, användarna har förvisso fått högre prestanda men det klagar ju ingen på. Vi har ett par gamla fysiska databasservrar kvar att migrera in i Simplivity-miljön. Vi beräknar att vara helt klara med migreringen inom en snar framtid, säger Fredrik Avenstam.

Rekommenderad läsning

balkong-960640.jpg

Automation för Balco

27 dec 2018 digit

Det småländska bolaget Balco är störst i Europa på inglasade balkonger. För att fortsätta utvecklas och vara mobila satsar de på videomöten, automation och ett hyperkonvergerat datacenter. 

autopilot-i-ett-flygplan.jpg
video
ett samarbete mellan microsoft och voister

Bodens nya autopilot

25 feb 2020 digit

Alla nya datorer i Boden kopplas numera till Microsofts tjänst Autopilot, ett verktyg som förenklar för både skolelever och anställda. För att få teknisk hjälp har kommunen en chattbot dit elever kan vända sig med sina frågor. 

man-med-simfotter-och-dator-på-stranden.jpg
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

AI:n som analyserar allt

24 jan 2020 digit

Infosight är en AI-driven plattform som samlar data från alla dina uppkopplade system och gör trafikanalyser på virtuell maskin-nivå. Det finns även möjlighet att få stöd av ett eget HPE-team. 

grönt landskap syns inifrån en bil genom bilrutan.jpg
video
ett samarbete mellan hpe och voister

Zenuitys självkörande framtid

27 mar 2020 digit

Zenuity väljer HPE Greenlake och plattformen high performance computing för att hantera all data kopplat till utvecklingen av självkörande bilar. Ett liknande behov finns i många andra branscher, som vård och finans.

Familj Står På Exotisk Strand Och Tittar Ut Över Vattnet
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Aruba wifi 6 till alla

12 jun 2020 digit

Karlshamn kommun och NCC har valt väg. Nätverkslösningarna från HPE Aruba ger snabb uppkoppling och slussar trafiken säkert mellan wifi 6 och 5G.

Aws Säkert Moln Clearstart
Ett samarbete mellan AWS och Voister

Moln för publik sektor

23 okt 2020 digit

AWS Clearstart gör att offentlig sektor kan gå in i molnet, utan frågetecken kring Cloud Act eller andra lagar. Med krypteringsnycklar och automatiserad installation ska flytten säkras och förenklas.

skugga på av man i trappen till en kuslig källare.jpg
video

Så tömdes Gagnef på it

7 nov 2018 digit

För att minska stressen att ständigt ha koll på den senaste tekniken har Gagnef kommun flyttat all sin it-drift till ett externt datacenter i Umeå. Det innebär också mer tid för kommunens tekniker att löpande stötta verksamheten.

 

netapp-AI960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Snabb AI-träning med NetApp

17 dec 2018 digit

NetApp och Nvidia skapar tillsammans ONTAP AI, en plattform som möjliggör snabbare träning av AI-modeller. Plattformen väntas få stor nytta för alla AI-intresserade aktörer, bland annat inom hälso- och sjukvård och i finansbranschen. 

svetsare svetsar tak utomhus.jpg
video
Ett samarbete mellan Nutanix och Voister

Noll nertid med Nutanix

19 dec 2018 digit

Nutanix var först ut med hyperkonvergerat och erbjuder lösningar till små och stora organisationer. Med ett självläkande system som löpande hanterar uppdateringar har Nutanix en lösning som kan växa med verksamheten.