Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan IBM och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Full fart på IBM Think

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Text Anne Hammarskjöld Foto Adobestock 1 oktober 2020 digit

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort

Intresserad av att delta på IBM Think Digital Summit Nordic? 

– Vi lever i en speciell tid och ett mål med årets Think Digital Summit Nordic är att visa hur tekniken gör det möjligt för företag och organisationer att anpassa sig och ta vara på möjligheterna, säger Carina Thomasson, event manager på IBM.

– Ett bra exempel är Vasaloppet, som på grund av corona fick ställa om sin sommarvecka med drygt 30 000 deltagare. Hur tänkte de och vilka alternativ fanns? Det får vi veta mer om under dagen. Electrolux har jobbat extra mycket med sin konsumentupplevelse under den här tiden, och berättar om sin nya bot och resan mot AI.

Fyra spår

Under dagen deltar IBM Sveriges nye vd Vahid Zohali och för första gången under en lång historia genomförs Think Summit digitalt. Programmet är indelat i tech talks, business talks, innovation talks och self paced labs om AI, cloudlösningar och säkerhet, allt för att deltagarna ska kunna hitta något som intresserar dem.

Möjligheter som omfattar både nuläget och framtiden.

– Det förarlösa AI-fartyget Mayflower är en innovation talk som jag tror kommer intressera många. Bland tech talks vill jag tipsa om Danske Bank som berättar om sin molnresa. Under hela dagen finns det också ett antal labbar där deltagarna kan göra djupdykningar på egen hand plus mycket mer.   

Blickar framåt

Think Digital Summit Nordic lyfter omställning under en mycket speciellt tid. Men här finns också inspiration för framtiden.

– Wireds chefredaktör Greg Williams kommer att prata om hur den globala pandemin har förändrat affärsreglerna och vad gör vi nu, How the Global Pandemic Changed the Rules of Business – and where we go next. Från IBM Research kommer Alessandro Curioni presentera fem förutsägelser om de kommande fem åren, 5 predictions in 5 years.   

Vad hoppas du deltagarna tar med sig?

– En känsla av möjligheter som omfattar både nuläget och framtiden. En rad starka möten och bra diskussioner med många aktiva deltagare. Och självklart att alla tycker det digitala formatet fungerar väldigt bra. Men jag ska erkänna att en del av mig kommer sakna möjligheten att få välkomna alla fysiskt och mingla runt bland deltagarna, säger Carina Thomasson.

Vahid Zohali

IBM Sveriges nye vd Vahid Zohali börjar den 1 oktober. Han kommer närmast från DXC där han varit Sverigechef. På cv:t finns också erfarenheter från Tieto och CGI. För tre år sedan nominerades Vahid Zohali till Årets Chef, bland annat för sitt engagemang i CSR, sin förmåga att lyfta talanger och för sin kommunicerande ledarstil. 

Rekommenderad läsning

Vasaloppet Ibm

Målgång med IBM

8 okt 2020 digit

IBM Think Nordic innebar premiär för Vahid Zohali, som tillträdde som Sverige-vd i förra veckan. På temat transformation är Vasaloppet ett konkret exempel som i år genomförde virtuella lopp och därmed lockade nya deltagare.

Tårta 960640

IBM delas

9 okt 2020 digit

IBM delar upp verksamheten i företaget, där enheten för it-infrastrukturtjänster blir ett eget bolag i slutet av 2021. IBM kommer i sin tur öka fokuset på det öppna hybrida molnet och AI. 

Olivolja Hälls På En Sked Med Grön Bakgrund
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells väloljade hybrid

11 sep 2020 digit

Dell Technologies Cloud Platform inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinierad lagring och nätverk. För alla som vill testa hur det fungerar för just deras verksamhet finns det nu en demomiljö hos Atea. 

Aws Säkert Moln Clearstart
Ett samarbete mellan AWS och Voister

Moln för publik sektor

23 okt 2020 digit

AWS Clearstart gör att offentlig sektor kan gå in i molnet, utan frågetecken kring Cloud Act eller andra lagar. Med krypteringsnycklar och automatiserad installation ska flytten säkras och förenklas.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Print I Molnet
video
ett samarbete mellan hp och voister

Print i molnet

14 aug 2020 digit

Med HP Workpath och att koppla upp din skrivare mot molnet får du fler användningsområden, snabbare dokumentflöden och ökad säkerhet.

blurrig liten matbutik med två personer.jpg
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Mycket data, liten server

21 feb 2020 digit

Redan 2025 spås tre fjärdedelar av all data bearbetas och lagras där den samlas in. Med Lenovo Edge Server säkras datahanteringen för butiker, byggarbetsplatser och mindre bolag.  

skalet på en apelsin i en snurra.jpg

Skala smidigt med IBM

1 apr 2020 digit

Ett smidigt sätt att skala upp och tillgång till en kraftfull AI. IBM:s senaste lagringslösning är anpassad till multicloud och passar alla, oavsett verksamhet och storlek.

myror på rad som bär på bitar av löv.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Full koll på din it-miljö

11 jun 2018 säkerhet

Molntjänsten HPE InfoSight löser problem i din it-miljö utan att du märker det. Förutom att InfoSight är självlärande så tipsar tjänsten dig också om hur du kan nyttja hela kraften i dina it-produkter.