Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Skala smidigt med IBM

Ett smidigt sätt att skala upp och tillgång till en kraftfull AI. IBM:s senaste lagringslösning är anpassad till multicloud och passar alla, oavsett verksamhet och storlek.

Text Tim Leffler Foto Adobestock 1 april 2020 digit

skalet på en apelsin i en snurra.jpg

– Våra nya produkter bygger på bättre teknik och har anpassats till multicloud och AI. Ur ett kundperspektiv innebär det att vi har förenklat vår portfölj och gjort det lättare att växa in och ur våra lösningar, säger Peter Nilsson, Sweden Country Manager Systems Group på IBM.

Något för alla

När IBM moderniserar sina lagringslösningar vill man framförallt förenkla för de medarbetare på bolagen som arbetare med lagring.

Enligt Cai Alfvén, Manager Technical Sales, Systems Nordic på IBM, har man på IBM arbetat hårt med att också få till en lagringslösning med flash som inte straffar prestandan. Resultatet är tre varianter på samma produkt för små, medelstora, eller stora bolag. Flashsystem 5000, 7200 respektive 9200.

– Ett stort bolag kan klara sig med Flashsystem 5000 medan ett tremannabolag som arbetar med mycket med AI och stora datamängder kan behöva 9200. Det beror helt på vad man sysslar med och med den här förenklingen i våra erbjudanden har vi något för alla.

IBM:s lösning utgör en bra grund för både on prem och molntjänster.

Kraftfull AI

I lösningen finns också AI:n Spectrum Insights, som suger åt sig miljontals datapunkter och skickar dem till IBM:s moln där en variant av den kraftfulla AI-motorn Watson gör analyser och som sedan presenteras.

– Vi skapar ett gränssnitt för alla plattformar med integration avsett för multicloudmiljöer pch på så sätt skapar en effektiv vardag för alla som sköter lagring, säger Cai Alfvén.

Snabbare installation

För den som väljer IBM:s lagerlösningar har bolaget också förenklat utbyggnadsarbetet.

– Tidigare när man skulle bygga ut var man tvungen att tömma alla diskar, sätta i nya, och sedan återinföra data. Nu kan man bygga ut dynamiskt och behålla sitt data. Det är en avancerad lösning och för dem som har tusentals terabyte lagrat kan det handla om veckor som man sparar in, säger Cai Alfvén.

PeterNilsson_Headshot proffe.jpg

Peter Nilsson, Sweden Country Manager Systems Group på IBM.

Varför ska man välja IBM Storage istället för en molntjänst?

– Det finns många anledningar till att man som verksamhet inte kan ha all sin data i molnet. Ett kan vara juridiska skäl och att man inte tillåts spara viss data i en molntjänst. Ett annat kan vara att man inte har råd med långa svarstider. I vissa robotstyrningssystem kan det handla om millisekunder som avgör om något blir fel eller inte, och då kan man vara tvungen att ha sin data på marken, säger Cai Alfvén.

– Det handlar också om att många äldre, traditionella bolag kan ha svårare att flytta all sin it till molnet och då kan IBM:s lösning utgöra en bra grund för både on prem och molntjänster, säger Peter Nilsson.

Rekommenderad läsning

myror på rad som bär på bitar av löv.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Full koll på din it-miljö

11 jun 2018 säkerhet

Molntjänsten HPE InfoSight löser problem i din it-miljö utan att du märker det. Förutom att InfoSight är självlärande så tipsar tjänsten dig också om hur du kan nyttja hela kraften i dina it-produkter.

tecknade hjärtan i olika former mot röd bakgrund.jpg
video

Innovation kräver kärlek

20 feb 2020 ledarskap

Förändring kräver modiga människor och organisationer. Det finns ingen som kan tvinga någon till innovation. Allt som krävs är mycket mod och att våga ta risker. Det säger Thomas Anglero, Nordic Director of Innovation, IBM.

massa näthattar på hyllor i affär.jpg
video

Rätt strategi med IBM

27 feb 2020 digit

I takt med att hybrida moln och containerlösningar blir allt vanligare kommer traditionella bolag hinna ikapp sina snabbfotade utmanare. Framöver kommer banker att börja kalla sig för it-bolag med bankverksamhet. Det spår Ed Walsh, General Manager, Storage and Software Defined Infrastructure på IBM.

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort
Ett samarbete mellan IBM och Voister

Full fart på IBM Think

1 okt 2020 digit

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Tårta 960640

IBM delas

9 okt 2020 digit

IBM delar upp verksamheten i företaget, där enheten för it-infrastrukturtjänster blir ett eget bolag i slutet av 2021. IBM kommer i sin tur öka fokuset på det öppna hybrida molnet och AI. 

kvinna står nere vid havet i röd jacka och mössa.jpg

Nyheter från Red Hat Summit

4 maj 2020 digit

Openshift virtualization innebär en ännu mer öppen och hybridvänlig it-hantering. Det framhöll Paul Cormier, CEO Red Hat, under Red Hat Summit, som i år lockade 80 000 deltagare.

grönt landskap syns inifrån en bil genom bilrutan.jpg
video
ett samarbete mellan hpe och voister

Zenuitys självkörande framtid

27 mar 2020 digit

Zenuity väljer HPE Greenlake och plattformen high performance computing för att hantera all data kopplat till utvecklingen av självkörande bilar. Ett liknande behov finns i många andra branscher, som vård och finans.

Olivolja Hälls På En Sked Med Grön Bakgrund
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells väloljade hybrid

11 sep 2020 digit

Dell Technologies Cloud Platform inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinierad lagring och nätverk. För alla som vill testa hur det fungerar för just deras verksamhet finns det nu en demomiljö hos Atea. 

stor stor maskin som gräver i stenbrott.jpg
video

Ciscos nya ögon

17 mar 2020 digit

För att tekniker, oavsett om de jobbar med it eller OT, ska kunna samarbeta krävs en gemensam plattform som ger full synlighet. Cisco har utvecklat en lösning med hög säkerhet och kontroll. Prashanth Shenoy förklarar nyttan med Cyber Vision.