Lurad hemma

Man Med Laptop I Handen Bakom Genomskinligt Skynke

Nästan alla attacker kommer via mejl. Det konstaterar Trend Micro efter en genomgång av bolagets stoppade angrepp under första halvåret.

‒ Pandemin har dominerat hela våra liv under den första halvan av 2020 och än är det inte över. Säkerhetsteam behöver fortsätta att anpassa cybersäkerhetsstrategin och räkna med en högre andel hot som det nya normala, säger Johnny Krogsboll, Technical Director Nordics på Trend Micro.

Mejlbomber

Under årets första sex månader blockerade säkerhetsbolaget Trend Micro 8,8 miljoner attacker relaterade till covid-19, och av dessa kom över 90 procent via mejl, enligt en ny rapport. Av de totalt 27,8 miljarder attacker kom 93 procent via mejl.

Vd-mejl, som fiskar efter känsliga uppgifter, ökade med 18 procent jämfört med 2019, där en förklaring till ökningen kan vara att man försökt utnyttja att medarbetare som arbetar hemifrån kan vara mer mottagliga för nätfiske.

‒ Se till att skydda alla de enheter som är på distans, molnsystem, användaruppgifter och VPN-system och samtidigt utbilda och kontinuerligt fortbilda de anställda inom cybersäkerhet, säger Johnny Krogsboll.

Vidare rapporteras att stora, globala organisationer är extra utsatta under pandemin. Även en 16-procentig ökning av sårbarheter i industriella kontrollsystem upptäcktes.

Källa: Trend Micro

31 augusti 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflersäkerhetFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng