Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Video mot vatten

Polygon Vatten

Alla fuktskador behöver inte besiktigas på plats utan kan numera ske via video. Rådgivning online innebär färre resor och en lägre kostnad för kund.

För oss är vattenskador vardag, men det kan vara svårt för kunder att avgöra om en skada är stor eller liten. Därför kan nu våra kunder få en okulär besiktning via video, säger Mattias Wiklund, försäljningschef Polygon Sverige.

Rådgivning online sker via videosamtal. Kunden filmar skadan med mobil eller surfplatta och teknikern gör en bedömning ifall ett fysiskt besök behövs. Programmet, som bolaget använder, tillåter även att båda kan rita på skärmen och att teknikern kan peka i bilden.

– Inom 48 timmar kan vi lämna ett första utlåtande från en expert. Samtidigt kan de som verkligen är i behov av ett fysiskt besök få det snabbare. Det finns även en hållbarhetsaspekt då vi på det här sättet kan minska vårt resande. Polygon har 110 fukttekniker i Sverige och det är inte optimalt om alla åker bil.

Ris och ros

Wiklund Mattias

Mattias Wiklund, försäljningschef på Polygon.

Videotjänsten är den första i sitt slag i branschen och den har mottagits med olika reaktioner. Även om coronasituationen inte har något med lanseringen att göra har den lett till att vissa kunder ser besiktning på distans som ett lämpligt alternativ. Samtidigt finns åsikter som handlar om att fukttekniker alltid ska vara på plats fysiskt och att tjänsten är ett hot mot det traditionella sättet att arbeta.

Jag kan på ett sätt förstå dem eftersom det här är helt nytt, men vi har otroligt kompetent personal och nu kan vi flytta in den expertisen till kontoret. Samtidigt kan teknikerna planera sina dagar bättre och alltid ha rätt utrustning när de åker ut.

Vad är nästa steg?

Det är att få lösningen accepterad av alla. Polygon har funnits i nästan 50 år och är loket inom fuktbranschen. Om det är något företag som ska lansera nya verktyg som det här så är det vi, och därför hoppas jag att kunderna litar på oss, avslutar Mattias Wiklund.

1 juni 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Bild Tagen Innifrån Sara Kulturhus Ut På Omgivningen

Smart från start i kulturhus

26 apr 2021 digit

När Sara kulturhus i Skellefteå invigs i september blir det världens högsta trähus. Byggnaden har det senaste inom it, en genomtänkt automation och för att skapa tillgänglighet för alla finns appen Min personliga vän. 

Klimatdator 960640

MS klimatdator spår väder

23 apr 2021 digit

Storbritanniens meteorologiska institut ska tillsammans med Microsoft skapa världens mest avancerade väder- och klimatdator. Bland annat ska den förbättra noggrannheten i dagliga väderprognoser och ge tidiga varningar om extrema väderhändelser.

Ölglas Blockkedja

Först med blockkedje-öl

21 apr 2021 digit

Snart lanseras Helt Spårat, som är Sveriges första blockkedje-öl. Syftet är att kunna dokumentera och följa ölets alla processer, från att maltkornet sås till att ölet tappas upp på flaska.

Blå Ögon På En Kvinna

Stressade videoögon

20 apr 2021 digit

Vi spenderar alltmer tid vid våra skärmar och inte minst nu under pandemin, vilket också märks för våra ögon. Ett sätt att undvika försämrad ögon- och synhälsa kan vara att ta en del möten på telefon istället för video.

Google Earth Timelapse

Världen i 3D nu och då

19 apr 2021 digit

Google Earth gör en av sina största uppdateringar på många år och lägger till en helt ny dimension, nämligen tid. Med Timelapse går det att se hur planeten har förändrats från 1984 till idag.

Skog Träd Dell
video
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Kvinnor Zoomtrott

Kvinnor mer videotrötta

16 apr 2021 digit

Kvinnor är mer trötta på videomöten än män, visar en stor studie. Nu vill forskarna se åtgärder från arbetsgivare som förebygger den så kallade zoomtröttheten.

Coopanställd Scannar Vara Med App

Coop scannar hållbarhet

15 apr 2021 digit

Nu kan du anpassa dina inköp utifrån hur hållbara de är direkt i butiken. Idag lanserar Coop hållbarhetsdeklaration för drygt 10 000 varor i sin app.

Digitalt Möte

Bättre möten utan video

7 apr 2021 digit

Digitala möten fungerar bättre utan video. Att se varandra underlättar inte för att lösa problem och uppdelningen mellan deltagarna i mötet fungerar bättre utan kamera. Det visar en ny studie.