Säkerhetshål i routrar

Hot Mot Routrar

Ett antal nya sårbarheter har upptäckts hos hemmarouters från D-Link. Bristerna kan bland annat leda till att hackare kommer åt känslig information, vilket kan bli extra omfattande nu när många jobbar från sina hem. 

Under pandemin har många arbetat hemma och mängden attacker som drabbar hemmanätverksprodukter har därför också ökat. Det är därför viktigt att se till att de apparater som används i hemmet är uppdaterade med senaste versionen av programvaran, skriver Palo Alto Networks i ett pressmeddelande.

Sårbarheterna hittades i modellen DIR-865L, en router avsedd för hemmabruk. Den delar även många egenskaper med många senare modeller vilket tros vara en indikator på att bristerna även finns i dessa produkter.

Säkerhetsbristerna har upptäckts av Palo Alto Networks och kan nyttjas för att övervaka nätverket och hitta ingångar, exempelvis till webbplatser som vanligtvis är lösenordsskyddade. Det blir då möjligt att bland annat ladda upp skadliga filer, ladda ned känsliga filer eller radera filer.

Sedan upptäckten skedde har D-Link släppt en säkerhetsuppdatering som de rekommenderar alla användare att installera.

Källa: Palo Alto Networks

16 juni 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonsäkerhetFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng