Google sponsrar hemarbete

Google Hemmaarbete

Googles anställda får vardera 1 000 dollar för att köpa kontorsutrustning och möbler, för att på bästa sätt kunna jobba hemifrån under pandemin.

Googles vd Sundar Pichai har meddelat beslutet via ett blogginlägg. Sundar Pichai skriver att samtlliga anställda får ett bidrag på 1 000 dollar, eller motsvarande värde i ditt land.

En talesperson på Google klargjorde att pengarna kan användas för till exempel ergonomiska stolar och skrivbord. Hur pengarna ska skickas ut till de anställda är ännu inte kommunicerat.

I blogginlägget skriver Sundar Pichai även att Google kommer låta några av sina anställda att komma tillbaka till kontoret från och med 6 juli. Men då kommer endast runt 10 procent av kontorsplatserna att fyllas samt att det kommer finnas strikta hälso- och säkerhetsåtgärder.

Coronapandemin har fått många techjättar att ompröva hur och var deras anställda arbetar. Facebooks vd Mark Zuckerberg har sagt att ungefär hälften av alla medarbetare kan arbeta hemifrån de kommande fem till tio åren, samtidigt som Twitters vd meddelat att de anställda kan jobba från distans på obestämd tid. 

Källa: Fox News

1 juni 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng