Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HP och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Stark som en ZBook

Kreatörer och utvecklare behöver inte längre välja mellan storlek, mobilitet och prestanda. HP:s två nya workstations väger under två kilo och har maximal kraft.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 29 maj 2020 digit

Nu kan våra användare nå en ny nivå av prestanda i en tunn och mobil produkt. På så sätt kan de jobba effektivare och klara sina deadlines enklare, oavsett om de sitter på bussen, är hemma eller ute hos kund, säger Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions, HP Sverige.

HP:s två nya workstation-tvillingar heter ZBook Studio G7 och ZBook Create G7. Skillnaden mellan de båda är att Studio har Quadro RTX-grafik och Create har GeForce RTX-grafik. Det gör att användarna kan välja grafik baserat på vad som bäst passar deras applikationer.

Studio och Create är till för kreativa proffs med höga prestandakrav, såsom produktutvecklare, arkitekter, designers och videoredigerare. Med Create kan exempelvis spelutvecklare både skapa nya spel på dagarna och spela själva på fritiden, på samma workstation. Förutom de olika GPU-valen är det samma produkt i botten.

stefan-jeleby.jpg

Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions, HP Sverige.

Viktig vätskekylning 

Navet i att kunna få till en hög prestanda utan att vikten eskalerar enheterna väger 1,8 kilo - är HP:s nya vätskekylning, något de kallar Vapor Chamber Cooling. Själva kylningen går till så att vätskan plockar upp värmen som datorn genererar, sedan hettas vätskan upp och blir till ånga som avkyls.

Högre prestanda genererar mer värme, vilket kan göra workstations tunga och klumpiga. Med Vapor Chamber Cooling, ventilation på tre sidor och tunna fläktar får vi till en vätskekylning som är 30-40 procent mer effektiv än en traditionell, och kan på så vis få en hög prestanda i ett tunt chassi.

Plast från havet

I produktionen av tvillingarna har HP även försökt trygga användarna. Bland annat har enheterna ett inbyggt HP Sure Start-chip i hårdvaran vilket ska förenkla säkerhetsarbetet, speciellt nu i coronatider. Samtidigt fortsätter bolagets fokus på hållbarhet.

Antalet attacker ökar än mer i och med corona nu när så många jobbar hemifrån. Sedan flera år har vi säkerhet inbyggd i hårdvaran för att skydda användarna maximalt. Ju fler lås på sitt hus, desto svårare att ta sig in.

Zbook

Zbook Create G7 och Studio G7 blir tillgängliga i Sverige från och med augusti 2020.

– Vidare är våra chassin helt i aluminium vilket bidrar till en ökad livslängd, en återvinningsgrad på 90 procent och gör det lättare att driva ut värme. Batteriet håller i drygt 17 timmar samtidigt som våra högtalare och tangenter kommer från återvunnen plast, delvis hämtat ur havet.

Hur ska ni få exempelvis arkitekter, utvecklare och designers att välja Create eller Studio?

Det är en tuff fight om just den här målgruppen, men vi vet att många av dessa är frilansare eller fåmansbolag som behöver hårdvara och system som går snabbt och funkar konstant. Tiden är ofta knapp men nu behöver de inte spendera den genom att vänta på renderingar längre. Med Create och Studio får de samma kraft som i en traditionell workstation på 25 kilo.

Rekommenderad läsning

kvinna-med-hund-jobbar-hemifrån.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Workstation på distans

20 mar 2020 digit

Nu kan alla som på jobbet använder en workstation även dra nytta av den kraftfulla datorn på distans. HP Zcentral garanterar 100-procentig prestanda och är en helhetslösning både vad gäller hård- och mjukvara.

Dödskalleapa
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

HP räddar regnskog

20 maj 2020 digit

Amazonas regnskog och Kinas statsägda skog får nu stöd av HP. Under fem år kommer bolaget att vara med och bidra till en återställning av regnskogen och ett hållbart skogsbruk.

Strand Renthav Havsplast
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Rent hav blir pc

30 jun 2020 digit

HP har världens mest hållbara pc-portfölj. Det baserar bolaget på flest antal produkter med miljömärkningen EPEAT. Bolagets arbete omfattar bland annat ett hållbart val av material, insamling av havsplast i Haiti och tågtransporter från Kina.

Hp Datorer 960640
Ett samarbete mellan HP och Voister

Grön it med HP-tjänst

17 nov 2020 digit

Att köpa datorer som tjänst, istället för som produkt, är bra för miljön i flera olika avseenden. HP gör det nu enkelt för företag och organisationer att investera i enheter enligt en product-as-a-service-modell, där man hoppas på en utveckling likt den på mobiler och företagsskrivare. 

En Papperskasse Med Växter Som Sticker Upp
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Allt förnybart på Dell 2030

13 nov 2020 digit

Inom tio år ska alla förpackningar på Dell bestå av förnybart eller återvunnet material och för varje såld produkt återvinns eller återanvänds en motsvarande produkt. Hållbarhetschef David Lear arbetar för att hänsyn till miljön ska genomsyra hela bolaget och hämtar inspiration från svenska bolag och organisationer.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Print I Molnet
video
ett samarbete mellan hp och voister

Print i molnet

14 aug 2020 digit

Med HP Workpath och att koppla upp din skrivare mot molnet får du fler användningsområden, snabbare dokumentflöden och ökad säkerhet.

Dell Screens 960640
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells öppna skärmar

9 jun 2020 digit

När Dell Technologies utvecklar skärmar ligger fokus på att garantera hög kvalitet, öppen standard och hållbarhet. Dessutom, skulle något gå sönder skickas en ny skärm dagen efter. 

kalle, lisa och stefan.jpg
podcast

HP gör 20 procent nytt

8 apr 2020 digit

När Stefan Bergdahl, Sverigechef HP, började på bolaget för 30 år sedan var det närheten från busshållplatsen som avgjorde valet. Ett bra val i många avseenden med tanke på det Stefan har åstadkommit. Kalle Hultenheim, vd Atea Sverige och Elisabeth Nore på Voister, pratar ledarskap, hållbarhet och jämställdhet med Stefan Bergdahl i Voisterpodden.