Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HP och Voister

Workstation på distans

Nu kan alla som på jobbet använder en workstation även dra nytta av den kraftfulla datorn på distans. HP Zcentral garanterar 100-procentig prestanda och är en helhetslösning både vad gäller hård- och mjukvara.

– Det kommer alltid finnas vissa anställda som behöver mer datorkraft än andra. Exempelvis kan det handla om ingenjörer som gör komplicerade simuleringar, designers som sysslar med 3D-modulering eller marknadsavdelningar som arbetar med videoredigering.

– Med HP Zcentral kan du ge användarna möjligheter till det, men utan att de behöver sitta vid en specifik workstation och inte ens på jobbet. De kraftfulla arbetsstationerna sitter istället i ett rack någon annanstans, säger Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions, HP.

HP Zcentral är en ny helhetslösning för centralisering av workstations. Enkelt förklarat så ansluter din dator till en styrningsstation, ZCentral Connect, som i sin tur skickar dig vidare till ett datacenter fullt med workstations i ett rack. Det här gör att du nu kan arbeta hemifrån eller på annan valfri plats, men ändå med kapaciteten från en kraftfull workstation.

– Ett annat scenario kan vara att du vill ge underleverantörer tillgång till mycket kraft, men ändå ha koll på vad de har tillgång till. Det kan också vara lämpligt för användare som bara vid vissa tillfällen behöver hög prestanda.

Ingen data i molnet

Lösningen lagrar inte någon information i molnet, vilket kan vara en fördel för verksamheter som inte får använda molnet för känslig data.

stefan-jeleby.jpg

Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions, HP.

– Endast krypterade pixelförändringar skickas från sändarsidan till de lokala klienterna, vilket gör att all data stannar på sändarsidan och som skyddas av bland annat HP Sure Start.

– ZCentral Connect är den enda programvara som behövs vilket gör att detta blir den första helhetslösningen från en och samma leverantör. 

Prestanda att lita på 

Ett alternativ till centralisering är att virtualisera och dela upp den fysiska hårdvaran, men då finns risken att prestandan inte blir densamma.

– Ett problem är att du ofta hamnar i en pool av maskiner som tar kraft av varandra och upplevelsen blir inte så bra som du hade önskat. Nu säkerställs prestandan till 100 procent och den är enbart din.

– Samtidigt försvinner alla kostnader för virtualiseringslager och programvara. Kostnaderna är också förutsägbara från start.

Från och med slutet av mars kommer HP ZCentral att finnas på marknaden, och lösningen går även att användas som tjänst. 

20 mars 2020 Uppdaterad 26 mars 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Hp Datorer 960640
video
Ett samarbete med HP

Grön it med HP-tjänst

17 nov 2020 digit

Att köpa datorer som tjänst, istället för som produkt, är bra för miljön i flera olika avseenden. HP gör det nu enkelt för företag och organisationer att investera i enheter enligt en product-as-a-service-modell, där man hoppas på en utveckling likt den på mobiler och företagsskrivare. 

En Tecknad Hand Som Klickar Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Klicka säkert med HP

27 okt 2020 säkerhet

Du får ett mejl som du tror är säkert med en bifogad fil som du öppnar. Det skulle du inte ha gjort. Om du hade haft HP Sure Click Advanced hade filen öppnats i ett isolerat fönster och skyddat operativsystem. Det är en av många lösningar i nya HP Proactive Security.

Kvinna På Brygga I Yogaställning Där Hon Står Upp Och Böjer Överkroppen Längs Med Benen
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Först med vikbar skärm

28 aug 2020 digit

Med den nya Thinkpad X-serien lanserar Lenovo vikbara skärmar. Det innebär att datorn kan förvandlas till en läsplatta och blir lättare att hantera. Samtidigt uppgraderas de traditionella Thinkpad X-datorerna med ännu högre säkerhet och hållbarhet.

Print I Molnet
video
ett samarbete mellan hp och voister

Print i molnet

14 aug 2020 digit

Med HP Workpath och att koppla upp din skrivare mot molnet får du fler användningsområden, snabbare dokumentflöden och ökad säkerhet.

Rosa Soffgrupp Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Jobba hemma med HP

3 jul 2020 digit

Framtidens kontor ska vara så attraktivt att medarbetarna väljer att åka till jobbet. Distansarbete, även efter pandemin, är här för att stanna och kräver it-utrustning som fungerar. Det menar Jenny Gustavsson, produktchef desktop, HP Sverige.

Strand Renthav Havsplast
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Rent hav blir pc

30 jun 2020 digit

HP har världens mest hållbara pc-portfölj. Det baserar bolaget på flest antal produkter med miljömärkningen EPEAT. Bolagets arbete omfattar bland annat ett hållbart val av material, insamling av havsplast i Haiti och tågtransporter från Kina.

Chili Vit Bakgrund
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Stark som en ZBook

29 maj 2020 digit

Kreatörer och utvecklare behöver inte längre välja mellan storlek, mobilitet och prestanda. HP:s två nya workstations väger under två kilo och har maximal kraft.

Dödskalleapa
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

HP räddar regnskog

20 maj 2020 digit

Amazonas regnskog och Kinas statsägda skog får nu stöd av HP. Under fem år kommer bolaget att vara med och bidra till en återställning av regnskogen och ett hållbart skogsbruk.