Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Så säkrar Cisco

Utvecklare vill snabbt testa nya funktioner medan it fokuserar på säkerheten och mitt emellan står CIO:n som både vill ha snabbhet och säkerhet. Därför bygger nu Cisco framtidens säkerhetslösningar.

– Vi lanserade Application-First Security Initiative för ett år sedan, men vi har arbetat med det ganska länge. Vi har intervjuat det vi kallar för CXO:er, för att se trender och förstå de utmaningar de har när det kommer till säkerhet för applikationer, säger Chung-Wai Lee, säkerhetsspecialist, Cisco Sverige.

– Ett av de vanligaste scenariona vi hör om är att utvecklare vill arbeta snabbt och agilt och tycker att säkerhetsavdelningen drar ner deras tempo, medan säkerhetspersonalen vill ha disciplin för att allt ska hållas säkert. I slutändan blir det ett problem för CIO:n, eftersom de vill ha både snabbhet och säkerhet, säger Yogesh Kaushik, Senior Director, Cisco Tetration.

Varför är inte säkerheten idag tillräcklig?

– Det fundamentala problemet är att applikationerna själva förändras. De är inte enhetliga på samma sätt som förr, utan de kan ligga i molnet, on prem, eller i olika containrar, och verkligheten för dagens applikationer är därför en helt annan mot vad den brukade vara. Därför måste man börja titta på hur applikationen byggs, hur den drivs och hur den och dess användare beter sig. Det är skydd för dessa miljöer som vi utvecklar nu, säger Yogesh Kaushik.

Bygg säkra appar från dag ett.

– Detta är oftare en organisatorisk utmaning än en teknisk. Men vi kan förstås erbjuda tekniken som kan underlätta att förena olika verksamheter inom en och samma organisation. De som arbetar med att utveckla appar är inte alltid intresserade av säkerhet och har inte alltid förståelse för hur de arbetar, och vice versa. Därför har vi försökt skapa ett ramverk med ett gemensamt språk så att de kan börja förstå varandra bättre och förstå det värde de kan leverera tillsammans, säger Chung-Wai Lee.

– Exakt. Bygg inte applikationer för att sedan försöka göra dem säkra, utan bygg säkra appar från dag ett, säger Yogesh Kaushik.

Hur ser det ut för svenska kunder?

– Detta är fortfarande ganska nytt och det är därför vi vill skapa en större medvetenhet kring det. Jag har också hört från mina kollegor på Cisco att CIO:er och andra beslutsfattare brukar förstå hur detta kan hjälpa deras utvecklare och säkerhetsmedarbetare. Med det sagt är den svenska marknaden fortfarande ganska omogen, säger Chung-Wai Lee.

Vilka riktar sig initiativet till?

– Ju större organisationen desto mer komplex blir förstås utmaningen, men så länge du bygger applikationer kan du dra nytta av den här lösningen, säger Yogesh Kaushik.

Vad är förhoppningen för de kommande månaderna?

– Vi vill som sagt skapa en medvetenhet och vi kommer ha mycket demos för att visa olika scenarion om hur detta kan appliceras och skapa bättre synlighet och närma oss de säkerhetsutmaningar som vi ser idag, säger Chung-Wai Lee.

7 april 2020 Uppdaterad 12 januari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Fredrik Kron, Adobestock

Rekommenderad läsning

Ung Kvinna Sitter Och Jobbar På Café Och Tittar Ut Genom Fönstret
video
Ett samarbete med HPE

Zero trust överallt med Aruba

28 apr 2021 digit

Zero trust och säkerhetslösningar som fungerar lika bra överallt blir allt viktigare. Nu presenterar Aruba lösningar som kan anpassas efter verksamheten, och som hanterar och säkrar både användare och klienter på en hybrid arbetsplats.

Paraply Skydd Microsoft

Skyddet från Microsoft

15 mar 2021 säkerhet

Microsoft fortsätter att satsa på zero trust och det gäller nu inom många olika delar. Under Ignite presenteras nyheter om lösenordsfria inloggningar, verktyg för hotanalys och ny skanning inifrån och ut.

Konsert 960640

Covidpass med blockkedja

4 mar 2021 säkerhet

Delstaten New York har börjat testa en app baserad på blockkedjeteknik som påvisar ifall personer har tagit vaccin mot covid-19 eller mottagit ett negativt provresultat. Appen ska snabba på öppnandet av samhället. 

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

Ms Corona 960640

MS plan för säkerhet

10 nov 2020 säkerhet

Microsoft vill göra det enklare att ha koll på regler och förordningar samt upptäcka och svara på cyberattacker. Som en följd av coronapandemin lanserade man på Ignite ett nytt verktyg för regelefterlevnad och ett XDR-skydd som tar hand om bland annat appar, moln och IoT-enheter.

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

En Knut På Ett Klätterställningsrep

Säkert nät med Cisco

7 okt 2020 säkerhet

Organisationer som inte har koll på sitt nätverk löper större risk att drabbas av cyberattacker. Nu presenterar Cisco flera lösningar som underlättar för att strukturerar och lagra information. 

Covid19 Tracker

Faran med smittspårning

29 sep 2020 säkerhet

Forskare i Sverige och Danmark har hittat svagheter i digitala verktyg för spårning av covid-19. Datahanteringen och integriteten är två problem med de offentligt finansierade apparna.

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.