Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Smartare fakturor i molnet

Medius använder sig av hela utbudet i Microsoft 365. Utöver den ökade säkerheten får företaget även tillgång till Windows Autopilot. Lösningen innebär att all hantering av de anställdas datorer, och snart även mobiler, är molnbaserad.

– Vi arbetar med att gå från enbart Office 365 till hela utbudet i Microsoft 365. I och med den förändringen har vi fått tillgång till säkerhetsfunktioner, bland andra de som ingår i Microsoft Enterprise Mobility + Security, säger Jacob Andersson, it-chef på Medius. 

– Det gör att vi nu kan använda Windows Autopilot genom Azure för att hantera och ansvara över våra omkring 350 anställdas datorer i nio länder. Det förenklar då vi bara är en liten intern it-avdelning som sköter alla våra användare.

Medius är ett företag som säljer molnbaserade lösningar för elektronisk fakturahantering. När det gäller Medius egna system, verktyg och drift så lever de som de lär. Förutom några få fysiska servrar, så är allt molnbaserat.

I Nordamerika utgår majoriteten av Medius anställda från sina hemmakontor, och då förenklar Autopilot samt Intune en 100-procentig managering via Azure. Ingen dator behöver passera någon av de anställda på it-avdelningen.

– När en användare öppnar sin nya dator får han eller hon frågor om region, tangentbord och trådlöst nät. Sedan loggar personen in med sitt Azure AD-konto och datorn sätts upp, alla applikationer laddas ner och datorn blir en Medius-dator.

Ännu mer Azure 

Samma smidiga setup-lösning som Medius har för sina datorer ska inom kort sättas upp för företagets mobiler.

– Då blir det enklare att rensa allt innehåll om någon förlorar sin mobil eller dator. Vi har fortfarande en del on prem-servrar kvar, men målet är att de servrar som används i produktion, och som går att flytta till Azure ska göra det.

Hur ser er interna molnstrategi ut om två år?

– Vi kommer att fortsätta ligga i framkant och dra nytta av olika molnleverantörers lösningar allt eftersom de utvecklas. Det gör också Medius till ett attraktivt bolag för nya medarbetare. Alla kämpar med att locka utvecklare och arkitekter, och vi vet att vår molnstrategi attraherar och det ska den fortsätta göra, säger Jacob Andersson.

Microsoft 365

Microsoft 365 är en plattform som innehåller Office 365-sviten, Windows 10 Pro samt Enterprise Mobility+Security. 

31 januari 2020 Uppdaterad 10 mars 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Smart City
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Adobestock 199083282
video
Ett samarbete med Netapp

Netapp säkrar molndatan

5 mar 2021 digit

Cloud Volumes Ontap gör molnresan enklare och säkrare. Med Netapps lösning går det att köra samma dataplattform som du gör lokalt, du kan skanna av din molndata efter GDPR-klassad information och genom bland annat komprimering kan kostnaderna för lagring i molnet minska. 

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Skatteverket

Skatteverkets molnstrategi

11 feb 2021 digit

Myndigheters närvaro i molnet är ett hett diskussionsämne, speciellt efter Schrems II-domen i somras. Men för Skatteverket är molnet en självklarhet, inte minst när det kommer till de europeiska cloudtjänsterna. Dessutom har myndigheten en molngrupp som löpande granskar vilka molntjänster som kan användas.

Hjärtan Molnet

Rekord för molnet

8 feb 2021 digit

Globala investeringar i molninfrastruktur växte med 32 procent under det fjärde kvartalet 2020. Marknaden omsatte 39,9 miljarder dollar under perioden, vilket är 10 miljarder mer än samma period 2019 och därmed den största ökningen någonsin. 

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Fyra Personer På Skärm I Möte
video
ett samarbete med vmware

Molnkoll på vForum

15 jan 2021 digit

Molnbyten, utveckling och säkerhet i hela it-kedjan är två av ämnena på VMwares digitala event Vforum i februari. Nytt för i år är att Vforum kommer att arrangeras vid tre tillfällen. 

Kretskort Leab 960640
video
Ett samarbete med Microsoft

Leab kretsar kring Azure

4 dec 2020 digit

Leab går från att drifta sin it lokalt till att nu lägga det mesta i Microsoft Azure. Det ska förenkla det dagliga arbetet och ge ökad säkerhet och flexibilitet.

Publik Stolar
video
Ett samarbete med Microsoft

Azure för publik sektor

1 dec 2020 digit

Microsoft lanserar Molndesign för Offentlig Sektor, en lösning som ska förenkla användandet av molntjänster i Microsoft Azure för kommuner, regioner och myndigheter.