Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan hp och voister

Proaktiv med HP

Nu kan du genom avancerad machine learning få reda på när något i dina enheter behöver uppdateras eller bytas ut. Du minimerar nertiden och gör din it proaktiv istället för reaktiv. 

– Om jag sitter och jobbar på min laptop och allt är frid och fröjd. Så får jag en notis om att batteriet behöver bytas ut inom tre månader, annars kan det få konsekvenser. På så sätt kan framtida problem upptäckas i tid, innan jag som användare ens har märkt något, säger Christoffer Bohrn, specialist på device as a service på HP. 

HP Proactive Management ska möjliggöra en förflyttning från dagens reaktiva it till att istället nå en proaktiv it. Det är en analystjänst som agerar innan något inträffat, istället för manageringsverktyg som rättar till ett problem när det väl har skett.

Avancerad ML

Framförhållningen är möjlig på grund av HP:s advanced machine learning som konstant analyserar olika komponenter och på så vis ser hur dina klienter mår. Sedan räknar analysverktyget ut sannolikheter för framtida händelser.

– Vi är helt proaktiva och fokuserar enbart på analys. Vanlig machine learning berättar när något har inträffat, exempelvis när batteriet har slutat fungera, men Proactive Management säger till i tid. Skillnaden blir att vi kan planera jobben för kunder och genomföra dem tillsammans på ett bra sätt.

– Framförallt handlar det om att minimera nertid för slutanvändaren. Genom att vara proaktiva låter vi dem i god tid planera för när saker ska bytas ut, samtidigt som vi är helt osynliga om inget sker.

Cirkulär ekonomi

Det finns också vissa hållbarhetsaspekter med tjänsten. Christoffer Bohrn är övertygad om att kunders beteende framöver mer kommer gå hand i hand med en cirkulär ekonomi, och här kan HP vara till hjälp.

– I och med den cirkulära ekonomin kommer vi att flytta runt enheter internt på våra arbetsplatser och därigenom utöka deras livslängd. Med Proactive Management kan vi säkerställa att rätt prestanda används för rätt funktion eller individ.

Vilka är nackdelarna?

– Nackdelen är att man måste installera en agent på respektive enhet, men så funkar alla typer av managerings- och analysverktyg. Den tröskeln kommer man inte runt. Sedan funkar inte tjänsten på chromebooks än så länge, men annars är den kompatibel till alla enheter och operativsystem.

20 september 2019 Uppdaterad 17 oktober 2019 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Humla Ai 960640

AI kollar pollen

18 mar 2021 digit

AI gör det lättare att analysera pollen, vilket öppnar upp för nya forskningsmöjligheter. På Lunds universitet använder man pollenanalys för att lära sig mer om matvanorna hos humlor.

Hand Håller I En Enkilos Vikt Mot Blå Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

HP:s lättaste arbetsplats

30 okt 2020 digit

Allt fler vill och behöver jobba flexibelt, ibland från kontoret vid andra tillfällen hemifrån eller på ett café. Därför släpper HP nu sin lättaste dator hittills.

En Tecknad Hand Som Klickar Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Klicka säkert med HP

27 okt 2020 säkerhet

Du får ett mejl som du tror är säkert med en bifogad fil som du öppnar. Det skulle du inte ha gjort. Om du hade haft HP Sure Click Advanced hade filen öppnats i ett isolerat fönster och skyddat operativsystem. Det är en av många lösningar i nya HP Proactive Security.

Husnyckel Mot Gul Bakgrund
voister trend 2020

Lantmäteriets satsningar

12 okt 2020 digit

Lantmäteriet har fått regeringens uppdrag att ta fram exempel på lyckade AI-satsningar för att skapa ett förtroende för tekniken. Samtidigt framkommer det i undersökningen Voister Trend att myndigheten är en av få som på allvar försöker använda blockkedjeteknik. Ladda ned Voister Trend och ta del av hela undersökningen. 

Trend Micro Xdr Smitta
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Smittspårning för it

22 sep 2020 säkerhet

Nu kan ett enda verktyg skydda din organisation mot attacker. Med hjälp av AI överblickar och skyddar Trend Micro XDR servrar, klienter, moln, mejl och nätverk. 

Kth Alzheimer

KTH mot alzheimer

3 jul 2020 digit

Med hjälp av molekylär AI och machine learning kan mysterierna kring alzheimer och andra hjärnsjukdomar komma närmare en lösning. Metoden ska ge en bättre bild av hjärnan än vad mikroskop ger. Det menar forskare på KTH och Karolinska Institutet.

glada-tjejer-HP.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Happy på HP

13 sep 2019 ledarskap

På HP ska alla kunna utvecklas, vara sig själva och bli väl behandlade. Det är ett tänk som verkar fungera. Medan många anställda inom it-branschen byter jobb ofta, stannar anställda på HP i genomsnitt i tio år.

hjärna-ai-data960640.jpg

En AI vi förstår

23 apr 2019 digit

Inom AI finns en datadriven metod, exempelvis deep learning, samt en kunskapsdriven metod som baseras mer på logik. Dessa två kan än så länge inte samarbeta som hos människor, men det ska ett forskningsprojekt på Örebro Universitet försöka ändra på. 

vallmo-sadesfalt-960640.jpg

Lantmäteriet utvecklar EU-blockkedja

18 jan 2019 digit

Lantmäteriet är, som många vet, en myndighet som alltid försöker vara i digital framkant. Bland annat arbetar de mycket med AI och blockchain. Nu har arbetet fört Mats Snäll, chef för digital utveckling, in i EU:s projekt European Blockchain Partnership.