Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HP och Voister

Säkraste skärmen från HP

I takt med allt fler aktivitetsbaserade kontor ökar också behovet av skydd mot visuell hacking av känslig information. HP Sure View är en extern bildskärm i full storlek med inbyggt sekretessfilter ett knapptryck bort.

– Sure View är världens första externa bildskärm med dynamiskt sekretessfilter, men tekniken har funnits i våra bärbara datorer i ungefär tre år. Det har varit en utmaning att utveckla lösningen från skärmar på 13-14’’ till Sure Views 24’’ och det känns väldigt roligt att kunna presentera den här uppskattade säkerhetslösningen i flera produkter, säger Charlie Stahre, produktchef displays på HP.

Länge har skärmskydd i form av plastfilm varit den vedertagna lösningen för stationära skärmar. Charlie Stahre ser en rad möjliga användningsområden för HP:s inbyggda sekretessfilter när allt fler företag, inte minst i storstadsregionerna, strävar efter att minska sina kontorsytor och utveckla ett aktivitetsbaserat arbetssätt med färre och mer informella arbetsplatser.

– Cirka 40 procent av medarbetarna på företag i Sverige och Skandinavien använder idag två bildskärmar för att ge ökad produktivitet. Sure View är en 24-tums skärm som erbjuder medarbetarna den stora bildskärmens möjlighet till ökad produktivitet, och en sekretesslösning anpassad till ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

charlie_hp.jpg

Charlie Stahre är produktchef displays på HP.

Nya möjligheter, nya risker

I en vardag där färre medarbetare vistas på kontoret och ingen har sin fasta arbetsplats, öppnas nya möjligheter att arbeta där man vill och behöver vara. Ett aktivitetsbaserat arbetssätt innebär ett för många helt nytt arbetssätt med stora möjligheter men också en del säkerhetsrisker.

40 procent av medarbetarna på företag i Sverige och Skandinavien använder idag två bildskärmar för att ge ökad produktivitet.

– Kanske är det skönt att samla tankarna i den tysta delen av kontoret, kanske sitter man en hel dag nära företagets konferenscentrum med många människor i rörelse. Friheten är kreativ och värdefull, men när många kan läsa över axeln och se vad man gör, vare sig de är vänligt inställda eller har en helt annan agenda, ställer den också nya krav på medarbetarnas säkerhetstänk.

Flexibel familj

Charlie Stahre nämner känsliga avtalstexter och anbud, HR-avdelningens uppgifter om löner och andra personaluppgifter, samt säljarnas information om kundavtal och aktuella affärer som exempel på arbetsmaterial som används dagligdags på de flesta företag, men inte bör spridas utanför små grupper av berörda medarbetare.

Mycket förenklat innebär tekniken i Sure View att bevakningsvinkeln försämras så att möjligheten för en utomstående betraktare att tillgodogöra sig information på skärmen försvåras betydligt. Funktionen finns tillgänglig i landskapsläget via ett knapptryck. Sure View ingår i HP:s EliteDisplay-familj som erbjuder stor flexibilitet.

– Sure View, eller EliteDisplay E243p, kan till exempel kombineras med EliteDisplay E243d med inbyggd dockningsstation, för bland annat ström- samt data- och videoöverföring. Helheten erbjuder en pånyttfödelse för tvåskärmslösningen, avslutar Charlie Stahre.

Sure View lanserades i januari och finns att beställa från sommaren 2019.

10 maj 2019 Uppdaterad 26 juni 2019 Reporter anne hammarskjöld säkerhet Foto adobestock, hp

Rekommenderad läsning

Msb, Palo Alto Networks, 4 Jasplan Gripen Flyger I Luften
Ett samarbete med Palo Alto Networks

Så skyddar du dig mot attacker

4 jun 2021 digit

MSB kommer med nya säkerhetskrav hur offentliga verksamheter förebygger och tacklar hot. Genom att säkra varje enskild klient med Palo Alto Networks Cortex skapas bättre förutsättningar att följa data och motverka attacker.

Lenovo Biometri Thinkshield
video
Ett samarbete med Lenovo

Säker hemma med Lenovo

19 mar 2021 säkerhet

Med säkerhetsportföljen Thinkshield vill Lenovo säkra hemmakontoret inom både hård- och mjukvara. Det innefattar alltifrån fingeravtrycksläsare och kryptering av hårddiskar till molnverktyg och maskininlärning.

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Flera Små Rosa Skåp Med Lås
video
Ett samarbete med F-Secure

Så säkrar Lomma O365

8 jan 2021 digit

Bland fyra miljoner mejl upptäckte Lomma 51 osäkra objekt och 104 osäkra webbadresser. Tack vare F-Secure Cloud Protection för Office 365 har kommunen nu ett avancerat skydd mot virus, trojaner, ransomware och annan avancerad kod.

Hp Datorer 960640
video
Ett samarbete med HP

Grön it med HP-tjänst

17 nov 2020 digit

Att köpa datorer som tjänst, istället för som produkt, är bra för miljön i flera olika avseenden. HP gör det nu enkelt för företag och organisationer att investera i enheter enligt en product-as-a-service-modell, där man hoppas på en utveckling likt den på mobiler och företagsskrivare. 

Massa Människor Sedda Ovanifrån
video
Ett samarbete med Microsoft

Säker hantering i Härryda

2 nov 2020 säkerhet

Engagerade medarbetare var en nyckelfaktor när Härryda kommun införde Microsoft Identity Manager, mitt i coronapandemin. Resultatet är säkrare, smartare och effektivare identitetshantering.

En Tecknad Hand Som Klickar Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Klicka säkert med HP

27 okt 2020 säkerhet

Du får ett mejl som du tror är säkert med en bifogad fil som du öppnar. Det skulle du inte ha gjort. Om du hade haft HP Sure Click Advanced hade filen öppnats i ett isolerat fönster och skyddat operativsystem. Det är en av många lösningar i nya HP Proactive Security.

Trend Micro Xdr Smitta
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Smittspårning för it

22 sep 2020 säkerhet

Nu kan ett enda verktyg skydda din organisation mot attacker. Med hjälp av AI överblickar och skyddar Trend Micro XDR servrar, klienter, moln, mejl och nätverk.