Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Veritas och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Veritas skapar säkra moln

Veritas SaaS Backup skyddar din data i molnet från malware och oavsiktliga dataförluster. Verktyget passar Office 365, G-Suite och Salesforce. Implementeringen tar bara några minuter och ingen hårdvara behövs. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Mostphotos 10 juni 2019 säkerhet

 Om ditt företag blir utsatt för en hackerattack, en medarbetare slutar eller om någon får ett deaktiverat konto så kan informationen försvinna. När datan väl är borta så går den inte att få tillbaka. Därför behöver man ett tredjepartsverktyg där man kan bestämma själv hur länge informationen ska finnas, säger Jonas Holmgren, Solutions Engineer, Veritas.

När man investerar i en molnlösning är det lätt att tro att backupen man önskar följer med på köpet, men det är inte helt sant. Medan SaaS-leverantörer tar ansvar för infrastrukturen är det kundens eget ansvar att ta hand om informationen. Lösningen för detta är Veritas SaaS Backup. Med verktyget får du en backup på din data så länge du önskar och det fungerar lika bra på plattformarna Office 365, G-Suite och Salesforce.

Allt backas i molnet

I lösningen kan man själv välja hur många personer som ska ha den obegränsade molnbackupen. Implementera går på några minuter, ingen hårdvara behövs och allt backas i molnet, vilket även minskar utgifterna. Administratören loggar in på portalen, bestämmer vad som ska skyddas och sparas och sedan är man klar. Därefter sker en automatisk backup sex gånger per dygn där informationen skickas till Veritas moln.

– Vi har ett separat moln där information sparas på två ställen och som i sin tur replikeras till två ytterligare ställen. Det är ett väldigt gott skydd mot dataförluster. Vi sparar inte datan i exempelvis Azure eller AWS. Inte för att sannolikheten att någon av dessa tjänster ska försvinna är speciellt stor men det känns ändå tryggt att ha sekundärdatan sparad på ett helt annat ställe.

Med Veritas SaaS Backup kan man på nolltid återställa exempelvis hela mejlkorgar eller fullständig information från Teams och Sharepoint. Och när Veritas gör återställningen kan användaren välja från när i tiden man ska återställa.

 Marknaden svänger mot SaaS-lösningar. Alla företag använder idag molnet i någon form. Många har bland annat börjat lägga ut mejlen i Office 365. Detta måste självklart backas upp, säger Jonas Holmgren.

När en person som har varit föräldraledig, kommer tillbaka till jobbet kan det innebära att mejl, dokument och filer är borta.

Retentionstiden 93 dagar

Målgrupp för lösningen är alla som har någon data som de inte vill ska gå förlorad. Retentionstiden på vissa delar av Office 365 är 93 dagar, vilket gör att en backup är lämplig. Det menar Emma Zakrisson, informationssäkerhetskonsult på Atea. 

 Lösningen säkerhetskopierar även användardatan. När en person som har varit föräldraledig kommer tillbaka till jobbet kan det, utan den här lösningen, innebära att mejl, dokument och filer är borta. Den informationen måste kunna gå att få tillbaka och då passar en backuplösning där man kan själv definiera sina lagringstider väldigt bra.

– Ibland tar det längre tid än 93 dagar innan man upptäcker en dataförlust och då går det inte att återställa informationen. Här gäller det att prioritera hur värdefull datan är och vad ett eventuellt driftstopp kan kosta.

Rekommenderad läsning

gdpr-25-maj-folk-people.jpg
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Så säkrar du O365

5 mar 2018 säkerhet

Över 90 procent av alla ransomwareattacker sker via mejl. Office 365 har ett inbyggt skydd men för att säkra sig ytterligare behöver det skyddet kompletteras. Nu finns det möjlighet att via Cloud App Security for Office 365 testa om det finns skadlig kod i mejlen.

zenuity-centrify-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan Centrify och Voister

Zenuity säkrar med Centrify

14 aug 2018 säkerhet

Zenuity har investerat i en säkerhetsportfölj från Centrify. Lösningarna ska öka säkerheten och samtidigt förenkla för medarbetaren, som istället kan fokusera på utveckling och mindre på administration.

snip ledesma.JPG
video

Gävleborg säkrar upp backup-miljön

22 sep 2016 säkerhet

Region Gävleborg ska ha klart sin nya backupmiljö till årsskiftet. Bytet ska leda till en ökad trygghet både hos de som utvecklar systemen, de som jobbar med dem och de som systemen berör.

myror på rad som bär på bitar av löv.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Full koll på din it-miljö

11 jun 2018 säkerhet

Molntjänsten HPE InfoSight löser problem i din it-miljö utan att du märker det. Förutom att InfoSight är självlärande så tipsar tjänsten dig också om hur du kan nyttja hela kraften i dina it-produkter.

malmo-960640.jpg

W10 för Region Skåne

19 feb 2019 digit

Region Skåne rullar ut Windows 10 till 36 000 klienter och jobbar parallellt med projektet Skånes Digitala Vårdsystem. Båda delarna kommer att förändra regionens sätt att arbeta produktivt. 

3 barn mot vit bakgrund.jpg
video
Ett samarbete mellan IBM och Voister

Tre säkra steg med IBM

12 dec 2018 säkerhet

Ett bra it-skydd mot attacker som även följer varje transformation samt GDPR, kan kräva att man anställer minst tio personer. Med Security Operations Center som tjänst kan företag och organisationer avlastas i sitt säkerhetsarbete.

trendmicro-native.jpg
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Virtuell patchning räddare i nöden

7 jan 2019 säkerhet

Det är en utmaning att hinna patcha om för att täppa till sårbarheter och säkerhetshål. Virtuell patchning från Trend Micro läker såren temporärt, så att företag och organisationer följer sina säkerhetspolicys och samtidigt sparar pengar.

Hp-sureview.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Säkraste skärmen från HP

10 maj 2019 säkerhet

I takt med allt fler aktivitetsbaserade kontor ökar också behovet av skydd mot visuell hacking av känslig information. HP Sure View är en extern bildskärm i full storlek med inbyggt sekretessfilter ett knapptryck bort.

gdpr-960640.jpg

GDPR-skydd i O365

6 feb 2019 säkerhet

En ny tjänst i Microsoft 365 ska göra det lättare att efterfölja alla kraven som dataskyddsförordningen GDPR innebär.