Gartner hyllar Dell

fisk-hållbarhet.jpg

Gartner har prisat Dell Technologies för sitt hållbarhetsarbete. En anledning är Nextwave, projektet där man har som mål att skapa världens första försörjningskedja med havsplast.

Innan priset delades ut tittade Gartner på olika initiativ inom hälso- och sjukvård, industri, konsument, handel och teknologi. Och som enda it-företag prisades i år Dell Technologies för sitt arbete kring cirkulär ekonomi och återvinning av havsplast.

– Vi har haft ett långsiktigt arbete med att driva de här frågorna, med ambitiösa mål som vi regelbundet och transparent följer upp. Därför känns det naturligtvis särskilt bra när utomstående aktörer som Gartner uppmärksammar oss och lyfter fram de initiativ som vi driver, säger Katarina Kenne, hållbarhetsansvarig på Dell Technologies i Sverige.

1,9 miljoner ton skrot

Gartner menar att Dells långvariga arbete med hållbarhetsfrågor har gett ringar på vattnet och gjort många andra företag inom olika branscher engagerade i området. Ett exempel är det Dell-grundade NextWave som kämpar för att bygga världens första försörjningskedja med havsplast i kommersiell skala. Några andra företag som gått med är Ikea och General Motors.

Analytikerföretaget hissar även att Dell de senaste åren tagit hand om 1,9 miljoner ton teknikskrot och att över 99 procent av leverantörens produkter hamnar hos återvinningen istället för på soptippen.

Källa: Dell Technologies

22 maj 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonledarskapFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng