Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Säker, smidig och hyperflex

Valfrihet att lagra både publikt och privat, vilket många svenska kommuner uppskattar, ger en fördel för Hyperflex. Dessutom finns det ekonomiska vinster. Det menar Greger Jerlehagen, datacenterchef på Cisco Sverige. 

Vill du veta mer om hur och varför Cisco Hyperflex kan hjälpa dig i din verksamhet? 

– Kunder vill allt oftare nyttja publika moln samtidigt som de vill lagra viktig data i sitt eget datacenter. För vissa aktörer handlar det om lagar och förordningar där de måste ha viss information lokalt. För andra finns rent ekonomiska skäl. Men infrastrukturen måste ändå vara lika snabb och flexibel som ute i det publika molnet, det får inte ta dagar eller veckor att få igång en app i det egna datacentret längre, säger Greger Jerlehagen, datacenterchef på Cisco Sverige. 

Det leder till att Hyperflex har en väldigt bred målgrupp. Handlar det om större aktörer så kan lösningen användas till specifika projekt, till exempel vid utveckling av en ny applikation. När det gäller mindre företag och organisationer så kan Hyperflex användas för hela den befintliga infrastrukturen. 

– För mindre kommuner, skolor och så vidare så är enkelheten viktig. Ingen behöver ha expertis på området utan det räcker att kunna lite om virtualisering så går det att hantera allt. Digitaliseringsprojekten finns runt om i hela landet och är ofta en utmaning då budgeten i många fall inte direkt växer utan man får nyttja det som finns i organisationen. Här kan Hyperflex frigöra resurser till projekt och utveckling istället för att bara hålla lyset igång.

Fördel att inte vara först

Det var drygt två år sedan som Cisco lanserade sin första version av det hyperkonvergerade datacentret Hyperflex. Att lanseringen skedde relativt sent jämfört med konkurrenterna ger företaget vissa fördelar, menar Greger Jerlehagen. De har från pole position kunnat se hur första generationens hyperkonvergerade system fungerar och hur de kan utvecklas. Till exempel så är nätverket integrerat i Hyperflex, så är inte fallet hos alla konkurrenter. 

– Med Cisco får man allt i ett vilket är en unik fördel. När du drar igång Hyperflex sätts allt upp, inklusive nätverk, i en enkel operation. Konkurrenterna säger självklart att deras installationer går fort men det förutsätter ju att man har nätverket på plats. Med Hyperflex är mallen klar redan. 

– En annan fördel är att Hyperflex går att integrera med den befintliga infrastrukturen. Är man intresserad av att investera i hyperkonvergerat så kan det lätt falla på att man inte vill kasta bort sin tidigare investering med en avtalstid på några år. Men vi ger dig istället möjligheten till en smidig övergång så att du kan smyga in i hyperkonvergerat och växa i det allt eftersom. 

Cisco Hyperflex

Vill du veta mer om hur Hyperflex kan passa i din verksamhet? 

En av de stora utmaningarna med Hyperflex är det inbyggda motståndet mot förändring. Personerna som hanterar nät, servrar eller lagring är inte nödvändigtvis alltid så pigga på nya produkter som utmanar deras roller, menar Greger Jerlehagen. 

– Det som tar tid med att föra in ny teknik är inte tekniken i sig utan kulturen runtomkring. Att få personer att tänka i nya banor och få till en förändring i hur företag hanterar sin infrastruktur är inte alltid det lättaste.

Kommer ni att lyckas med det?

– Absolut. Så fort vi på Cisco går in på en ny marknad så har vi som mål att bli nummer ett eller nummer två på den - än så länge är vi trea här. Och Hyperflex är en jätteviktig satsning för oss, så vi ska absolut lyckas. 

Varför Hyperflex?

1. Hyperflex passar om du vill modernisera ditt datacenter, få upp en större flexibilitet och samtidigt kunna nyttja det du redan har. 

2. Det blir lättare att hantera och förbereda för molnet. Använder man som kund till exempel AWS så kan man med Hyperflex skapa ett hybridmoln via Kubernetes mot Amazon. Det är en stor fördel. 

3. Det finns hos många ett ökat behov att ha sin datorkraft i edge, alltså nära verksamheten. Det kan handla om IoT som samlar in data från olika källor och då vill man inte transportera allt det till datacentret, eftersom det tar tid. Istället vill man kunna analysera informationen närmre källan och här hjälper vi på Cisco kunderna att hantera hela den nya multicloud-miljön. 

23 januari 2019 Uppdaterad 25 februari 2019 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto adobestock

Rekommenderad läsning

El Nat Btea
video
ett samarbete med HPE

NIS-säkert elbolag

27 nov 2020 digit

BTEA, som är verksamma i Jämtland, Härjedalen och Medelpad, har börjat använda sig av HPE Simplivity. Infrastrukturen har ökat säkerheten och effektiviteten och hjälpt bolaget att bli förenligt med NIS-direktivet.

Paraplyer Hylte
video
ett samarbete med hpe

Hyltes hyperskydd

16 okt 2020 digit

Hylte kommun har börjat använda den hyperkonvergerade infrastrukturen HPE Simplivity. Skiftet ska bland annat leda till en ökad säkerhet, flexibilitet och effektivitet. 

Kvinna På Brygga I Yogaställning Där Hon Står Upp Och Böjer Överkroppen Längs Med Benen
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Först med vikbar skärm

28 aug 2020 digit

Med den nya Thinkpad X-serien lanserar Lenovo vikbara skärmar. Det innebär att datorn kan förvandlas till en läsplatta och blir lättare att hantera. Samtidigt uppgraderas de traditionella Thinkpad X-datorerna med ännu högre säkerhet och hållbarhet.

gem och häftstift i glada färger.jpg
video
ett samarbete mellan Microsoft och Voister

AJ:s agila arbete

27 apr 2020 digit

Med Power BI får AJ Produkter bättre koll på lönsamhet, nyckeltal och affärer. Det menar Johan Petersson, CIO på AJ Produkter.

ljusa blommor på en äng.jpg
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Kompensera med Lenovo

17 apr 2020 digit

För varje produkt finns ett unikt serienummer som klimatkompenseras och bidrar till vindkraftverk i Bulgarien och Kina. Lenovos projekt CO­2 Compensation Services startade som ett nordiskt initiativ och lanseras nu i hela världen. 

kvinna-med-hund-jobbar-hemifrån.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Workstation på distans

20 mar 2020 digit

Nu kan alla som på jobbet använder en workstation även dra nytta av den kraftfulla datorn på distans. HP Zcentral garanterar 100-procentig prestanda och är en helhetslösning både vad gäller hård- och mjukvara.

mamma och flicka plockar grönsaker i en affär.jpg
video

Icas nya nät

11 mar 2020 digit

Ica gör sig redo för nästa generations nätverk med ACI, Application Centric Infrastructure. Förhoppningen är att det ska leda till en enklare förvaltning och underhåll, samtidigt som bolagets tjänster kan levereras snabbare och säkrare. Det berättar Walter Stern under Cisco Live i januari. 

killar sitter vid datorer och spelar på en turnering.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Snabbare dator med AMD

6 mar 2020 digit

Datorspelsfanatiker har länge uppskattat AMD för bolagets grafikkortsteknik och processorer, men nu finns anledning för alla som är sugna på mer datorkraft på liten yta att spärra upp ögonen. I en mängd av HP:s datorer finns den senaste AMD-tekniken. 

två resväskor på en flygplats med ett flygplaan i bakgrunden.jpg
video
ett samarbete mellan cisco och voister

Flyg med wifi 6

3 mar 2020 digit

Företag och organisationer har börjat anamma wifi 6-tekniken och samtidigt anpassas allt fler klienter för nästa generations nätverk. Med kortare svarstider och bättre applikationsupplevelse kommer flygplatser och shoppingcenter tjäna på att växla upp sina nät.