AI i kyrkan

detalj-fran-kyrkfonster.jpg

Snart samlas de 450 prästerna i Lunds stift för att diskutera möjligheterna med AI. Målet är både att utveckla sina kunskaper men också att diskutera tekniken ur ett teologiskt och filosofiskt perspektiv. 

Det är biskop Johan Tyrberg som bjuder in prästerna i Lunds stifts till en tvådagarskonferens med temat teologisk analys av artificiell intelligens.

– Artificiell intelligens är så viktigt att fler än naturvetare och tekniker behöver delta i samtalet. Inte minst behöver alla som talar om människovärdet och om livet på jorden även samtala om framtiden med AI, om dess möjligheter och dess risker, säger biskop Johan Tyrberg i ett pressmeddelande.

Att vara människa

Artificiell intelligens är något som berör oss alla på allt fler områden och som skapar positiva förväntningar men kanske också viss oro. Under biskop Johans konferens ska stiftets präster få grundkunskap om AI med fördjupning och diskussioner utifrån ett teologiskt perspektiv, frågeställningar som vad det är att vara människa och vilken inverkan AI kan få på människovärdet.

Bland gästerna finns bland andra Harald Hamrell som regisserat Äkta människor, och Kalle Åström, professor i matematik vid Lunds universitet som forskar om machine learning.

24 januari 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng