AI minskar kulturkrockar

kokta kräftor.jpg

Wanda EasySpeak är en AI-baserad digital assistent som hjälper multinationella arbetsgrupper samarbeta utan kulturkrockar och missförstånd.

– Effektiv kommunikation är avgörande för företag och det uppstår en risk när meddelanden missuppfattas. Det som är vanligt och accepterat på jobbet i ett land kan vara annorlunda för en kollega i utlandet. Därför har vi utvecklat en lösning som känner igen dessa språkhinder och kulturella skillnader för att undvika missförstånd. Det är fantastiskt vad dagens teknik kan göra och detta är en milstolpe för företagsproduktiviteten, säger Stephan Sieber, vd på Unit4 som lanserar betaversionen av den digitala assistenten Wanda EasySpeak.

Wanda EasySpeak är den första AI-baserade lösningen som fungerar på appar som Skype och Messenger och erbjuder användarna notiser och förslag i realtid under onlinemöten.

Hjälp i realtid

Wanda använder sig av Microsoft Azures språkigenkänningsteknik och har programmerats med tusentals antaganden om olika kulturer för att kunna analysera konversationer och varna mottagaren för eventuella missförstånd. Till exempel när den brittiske kollegan artigt säger att något låter intressant, men i själva verket menar att förslaget är helt knäpp.

Wanda innehåller funktioner som:

EasySpeak Reader för att tolka betydelsen i mejl.

EasySpeak Listener ger textmeddelanden till lyssnaren i realtid under en konversation.

EasySpeak Moderator gör inhopp i realtid under ett konferenssamtal för att undvika missförstånd.

Discrete Mode notiser baserat på vad som sägs och hörs.

Källa: Unit4

16 april 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng