Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Smartare Teams med AI

microsoft-teams-news-960640.jpg

Teams blir smartare med hjälp av AI, Linkedin integreras med Outlook och flera nya funktioner som höjer säkerheten. Det var några av nyheterna i Microsoft 365 som lanseras under Ignite i Orlando.

– Modern workplace innebär kreativitet för varje enskild individ och när vi har utvecklat Microsoft 365 har vi lyssnat på vad användarna efterfrågar, säger Ron Markewich, CIO på Microsoft.

ron-cio-microsoft.jpg

Ron Markewich, CIO, Microsoft.

Enligt Ron Markewich anser 75 procent av medarbetarna att de inte har tillgång till de verktyg som gör att de kan jobba effektivt. Det vill Microsoft nu råda bot på bland annat genom att lägga till AI i flera delar av Microsoft 365. Allt för att det ska bli enklare och snabbare att gå från en idé till ett färdigt jobb.

Teams växer

Teams är verktyget som Microsoft satsar på och som bolaget anser är det bästa för en tät och daglig kontakt mellan medarbetare. Idag används Teams av 329 000 företag och organisationer och kan hantera 44 språk. 

Jack Elmore på Microsoft Technology Center, menar att Teams kommer att vara den gemensamma plattformen för verktyg som excel och powerpoint. Nyheten för dagen är att Microsoft implementerar AI i Teams.

– Teams blir på många sätt smartare och kommer att ha koll på vad du gör och även ge förslag på vad du kan lägga till. Har du till exempel en lista med länder i en excel kan du med ett par knapptryckningar få ytterligare information, som befolkningsmängden i länderna eller vad bolagen i respektive land omsätter.

Ytterligare en funktion är att samtliga Office-applikationer får knappen Ideas. I powerpoint innebär knappen att du snabbt får förslag på bilder som passar till din text.

– Vill du kolla upp något när du sitter och jobbar i ett dokument så skriver du @ tillsammans med namnet på din kollega som du tror kan hjälpa dig så får den personen ett mejl med din fråga, säger Jack Elmore.

Även säkerheten ökar. Om du sparar ett dokument med högre säkerhet kommer AI:n att söka efter liknande innehåll i andra dokument och göra dig uppmärksam om även de ska sparas med ökad säkerhet.

Linkedin integreras allt mer

Det är snart två år sedan som Microsoft köpte Linkedin för motsvarande drygt 200 miljarder kronor. Än så länge har det varit sparsamt med konkreta nyttor för Microsoft men på scenen under Ignite demade Jack Elmore hur Outlook och Linkedin kopplas samman. Får du ett mötesförslag från en bekant kan du i Outlook se en summering av personens Linkedinprofil.

Raji-rajagolapan-microsoft-960640.jpg

Raji Rajagopalan, Partner Engineering Director, Microsoft.

Dessutom blir kalenderbokningen smartare och du kan redan i mejlet, utan att gå omvägen via kalendern, föreslå lediga tider, det vill använda funktionen tillgänglighet.   

Parallellt har säkerheten i Microsoft 365 ökat. Raji Rajagopalan, Partner Engineering Director, visar bland annat hur Microsoft secure score kan vara ett stöd för it-avdelningen genom att poängsätta vilka risker som i organisationen. Och framöver kommer kanske antalet bedrägerier, via så kallade vd-mejl, att minska.

– Om jag får ett mejl från Microsofts vd Satya Nadella, och jag inte brukar få mejl från honom, kommer jag att få en varningstext att mejlet kan vara ett hot, säger Raji Rajagopalan, som ytterligare ett exempel på att Microsoft 365 har blivit smartare.

25 september 2018 Uppdaterad 28 januari 2021 Reporter Elisabeth Nore digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

5 Män Med Olika Yrken

MS anpassar moln

1 mar 2021 digit

Microsoft lanserar fler molntjänster anpassade till olika branscher. Nya områden är bland annat bank och finans och industri.

Chrome Mac Windows

Google större än Mac

23 feb 2021 digit

Under förra året såldes det för första gången fler Chromebooks än Mac-datorer. Utvecklingen kan ses som en varning till både Microsoft och Apple.Apple.

Fyra Människor Håller Upp Varsin Färgglad Chattbubbla Framför Ansiktet

Slutchattat i Teams

17 feb 2021 digit

Nu kan du stänga av chattfunktionen under möten för att minimera distraktionen för deltagarna. Det är en lösning som har efterfrågats av många, inte minst av lärare. 

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Holmen 960640

Holmens molnlycka

25 jan 2021 digit

Holmen går igenom en digital resa med fokus på molnet, SD-WAN och robotar, vilket har inneburit ökad effektivitet och digital lycka hos medarbetarna. Nästa steg är att bli ännu mer databaserade. 

Teams Breakouts

Breakouts i Teams

14 dec 2020 digit

Teams släpper nu funktionen Breakout rooms helt öppet, vilket låter mötesorganisatörer dela upp möten i mindre grupper och på så sätt underlätta diskussioner och brainstorming-sessioner.

En Snigel På En Väg Sedd Bakifrån

Teams mot dåligt nät

2 dec 2020 digit

Snart kommer du att få meddelande som köas och videomöten med sämre bildkvalitet. Det är två lösningar som kommer under 2021 för att underlätta för den med dåligt internet.

Tre Mute Ikoner

Hindra mute i Teams

12 nov 2020 digit

Motverka mute, ny offline-funktion och nya Teams-mallar. Microsoft Teams får ständigt nya uppdateringar i takt med att fler och fler användare ansluter sig till tjänsten.

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.