Nyheter i korthet

Microsofts alla emojis blir öppen källkod

15 augusti 2022

Microsoft kommer att göra sina över 1 500 emojis tillgängliga i öppen källkod i bland annat Github. Förhoppningen är att de på så sätt ska bli mer relevanta för användarna.

Så kan hackare låsa och starta Honda-bilar på distans

12 juli 2022

Säkerhetsforskare har publicerat videoklipp på hur de med handhållna radioenheter kan låsa upp och starta bilar från Honda på distans. Den nyupptäckta sårbarheten går nu under namnet Rolling-PWN. 

AI stoppar invasiv lax i Norge

12 juli 2022

I ett samarbete med fiskare och jägare i har Huawei placerat ut en automatiserad fiskfälla i en älv i Berlevåg i Nordnorge. Förhoppningen är att den ska fånga in den invasiva puckellaxen.  

Ny rapport: 8 av 10 drabbade av säkerhetsincident senaste året

11 juli 2022

Mellan februari 2021 och februari 2022 drabbades 82 procent av svenska organisationer av en betydande säkerhetsincident som krävde en incidentresponsinsats. Samtidigt menar 80 procent att traditionella tillvägagångssätt inte skyddar mot moderna hot. Detta enligt en ny säkerhetsrapport.

Regeringen vill se mer delad data i vård och omsorg

8 juli 2022

Regeringen ger en särskild utredare uppdraget att ta fram åtgärder för en bättre och säkrare informationsdelning av hälsodata. Förslagen ska minska administrativt dubbelarbete, öka patientsäkerheten och förenkla överföring av hälsodata mellan olika aktörer.

Kronans Apotek satsar på metaverse

7 juli 2022

I ett experiment med metaverse ska Kronans Apotek utveckla vad de kallar för ett Pharmaverse. Syftet är att i framtiden bland annat kunna skapa utbildningar och digitala hälso- och rådgivningsmöten i den alternativa världen.

Ny forskning: Drönare som räddar liv vid drunkning

7 juli 2022

Kan drönare rädda liv vid drunkning? Kanske. Nu pågår forskning med drönare som både levererar hjärtstartare och har kamera för att snabbt kunna lokalisera personer under vattenytan.

Stäng