VR ska vässa tandsköterskeutbildning

Tandläkare

Foto: Adobe stock

Nackademin introducerar VR i sin tandsköterskeutbildning i syfte att ge studenterna möjlighet att vässa sina praktiska färdigheter i en virtuell miljö. Den interaktiva träningen är framtagen via ett LIA-projekt med syfte att skapa nya sätt för inlärning.

Den interaktiva träningsdelen är framtagen av Anthony Koria, som gått ett VR-program vid just Nackademin, ihop med Performance Media Scandinavia Solution. Tillsammans med Nackademins tandsköterskeutbildning utvecklade de den skräddarsydda VR-appen som ger studenter möjlighet att träffa patienter i en simulerad miljö under sin utbildning.

Bland annat gör detta att studenterna kan öva på procedurer i tandvården upprepade gånger utan att vara beroende av enstaka tillfällen på en klinik. Förutom att inlärningen blir mer flexibel ger det eleverna trygghet att kunna repetera moment och bli säkra på dem.

– VR-utveckling är en spännande och växande bransch med stora möjligheter. Under min LIA insåg jag hur effektiv tekniken kan vara för utbildning. Att ge tandsköterskestudenter en säker miljö att öva i och utveckla sina färdigheter känns som ett viktigt steg framåt, säger Anthony Koria i ett pressmeddelande.

22 oktober 2024Uppdaterad 22 oktober 2024Reporter Therese BengtnerVR

Voisters nyhetsbrev

SENASTE NYTT

Stäng