Hackare läcker 39 000 biljetter från Ticketmaster

Bild På Ticketmaster I Mobil

Foto: Adobe stock

Cyberkriminella har läckt 39 000 biljetter från Ticketmaster som uppges ge tillgång till över 150 kommande evenemang. Ticketmaster uppger att de stulna biljetterna inte går att använda, medan hackarna hävdar motsatsen. 

En grupp hackare som kallar sig för "Sp1d3rhunters" har läckt 39 000 biljetter från Ticketmaster. Dessa biljetter ska ge tillgång till 154 kommande event, däribland konserter med Bruce Springsteen, Foo Fighters, Pearl Jam och Red Hot Chili Peppers.

Pågående utpressningskampanj

Enligt Bleeping Computer är detta en del av en pågående utpressningskampanj mot Ticketmaster.

I april kunde nämligen en okänd aktör genom stulna inloggningsuppgifter börja ladda ned databaser från molnleverantören Snowflake, som används av många företag och organisationer.

Ett av de berörda företagen var Ticketmaster som utpressades av hackergruppen Shinyhunters som läckte 166 000 streckkoder till Taylor Swift-biljetter och krävde en lösensumma. Ticketmaster svarade då att de stulna steckkoderna inte går att använda, eftersom de byts ut med jämna mellanrum för att motverka bedrägerier. 

"Kan skrivas ut hemma"

Nu hävdar Sp1derhunters att de 39 000 nya biljetterna som läckt är av den typ som kan skrivas ut hemma, och vars streckkoder inte byts ut. Ticketmaster hävdar däremot att biljetterna inte går att skriva ut för att komma in på konserter, eftersom företaget använder sig av avancerad antistöldteknik. 

9 juli 2024Uppdaterad 9 juli 2024Reporter Fredrik Adolfssonsäkerhet

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng