Digitaliseringsrådet får förnyat förtroende

Erik Slottner Digitaliseringsrådet

Foto: Atea, Mostphotos

Regeringen har beslutat att Digitaliseringsrådets uppdrag förlängs till sista december 2026. Rådet ska fortsätta arbeta för att främja genomförandet av den allmänna digitaliseringspolitiken och digitaliseringen av kommuner, regioner och myndigheter.

 – Jag är väldigt glad över dagens beslut och tacksam över att ledamöterna tackat ja till uppdraget att bidra till digitaliseringspolitikens utveckling. Det här är en välbehövd nystart för Digitaliseringsrådet och jag ser mycket fram emot att konkret diskutera digitaliseringens möjligheter och utmaningar, säger civilminister Erik Slottner.

Regeringen har bestämt att digitaliseringsrådets uppdrag förlängs till och med den 31 december 2026. Rådets arbete syftar till att implementera den allmänna digitaliseringspolitken samt digitaliseringen av offentlig förvaltning. 

I ett pressmeddelande från regeringen står att Digitaliseringsrådet utgör en viktig funktion för att kunna samla och sprida kunskap om aktuella förändringar och behov på digitaliseringsområdet. 

Digitaliseringsrådet har funnits sedan 2017 och består av åtta ledamöter som leds av civilministern. 

25 maj 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssonregeringen

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng