Nya Teams – snabbare, smidigare och med AI-assistans

Nya Teams

Nya Microsoft Teams blir snabbare att öppna upp, använder 70 procent mindre lagringsutrymme och får en helt ny design. Därtill kommer AI att integreras för att underlätta arbetet innan, under och efter dina möten. 

Microsoft är på väg att introducera en helt ny version av Teams som både ska vara snabbare och enklare att använda än föregångaren. Det nya Teams ska öppnas dubbelt så fort, använda 70 procent mindre lagringsutrymme och upp till 50 procent mindre minne, skriver Microsoft i en bloggpost.

Därtill kommer nya Teams att få en visuell makeover, för att bättre matcha Windows 11. Det kommer också att bli lättare att byta profil än tidigare, då man ska kunna interagera som olika konton utan att behöva logga ut och sen in igen. 

Copilot-assistans

Nya versionen av Teams kommer också att börja använda sig mer av AI-drivna tekniker. Man planerar att integrera Microsoft Copilot-assistans i tjänsten för att exempelvis hjälpa till med schemaläggning av möten, summering av möten eller att svara på generella frågor. 

Även Microsoft Business Chat-funktionen kommer integreras och kan användas som en personlig assistent under möten för att hämta data från diverse Microsoft 365-tjänster. 

Nya Teams finns tillgängligt i förhandsgranskning för företag som är en del av Microsofts Public Preview for Teams. En bredare uppdatering kommer att rullas ut senare under 2023, men inget datum har angetts ännu. 

29 mars 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssonarbetsplats

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng