Microsoft Copilot: Din AI-hjälpreda i M365-sviten

Copilot Används I Word

Du kan exempelvis be din Copilot att sammanfatta gårdagens anteckningar från mötet.

Microsoft Copilot är tänkt att bli alla Microsoft-användares nya AI-medhjälpare och kommer att finnas tillgänglig i många av de välkända program och appar som ingår i Microsoft 365.

– Idag är dagen då vi tar nästa stora steg i evolutionen för vårt datoranvändande. Detta är något som fundamentalt kommer att förändra hur vi arbetar och bidra till en ökande produktivitet. Våra användare får en ny styrman i sitt arbete, vilket ger dem mer makt och kommer att tillgängliggöra nya funktioner med hjälp av det mest universella gränssnittet – mänskligt språk, säger Satya Nadella, Chairman och CEO för Microsoft, i ett blogginlägg.

Microsoft Copilot är integrerad i Microsoft 365 på alla tänkbara sätt, och baseras på så kallade large language models (LLM:s), precis som Microsofts ChatGPT.

En sådan här AI-medhjälpare har sedan tidigare funnits i programkodsplattformen Github, där många användare enligt Microsoft vittnar om bättre produktivitet och mer tillfredställande arbete.

Från Word till Outlook

Copilot kommer inom de kommande månaderna att finnas inbäddad i de klassiska Office-programmen som Word och Powerpoint. I Word kommer du kunna få hjälp med första utkast eller justeringar av texter, och i Powerpoint ska du kunna be den skapa olika presentationer.

Dessutom introduceras en ny tjänst som kallas för Business Chat som integreras och har koll på dina mejl, chatter och möten.

Du ska exempelvis kunna be Business Chat-botten att sammanfatta vad du och dina kollegor har kommit fram till i ett visst projekt så långt, baserat på allt arbete ni gjort i Microsofts olika appar, så att du kan presentera detta för utomstående.

Copilot kommer att ”lära sig på jobbet” och blir enligt Microsoft smartare med tiden, och tränas på just din data och ditt innehåll för att kunna leverera mer och bättre anpassat innehåll.

17 mars 2023Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Microsoft

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng