Meta-chef: ChatGPT är inte revolutionerande

Meta Chatgpt

De allra flesta uppfattar OpenAI:s ChatGPT som innovativ. Dock inte Yann LeCun, AI-forskningschef på Meta, som menar att flera andra forskningslabb använder samma tekniker och gör samma arbete. 

– När det gäller underliggande tekniker är ChatGPT inte särskilt innovativt. Det är inget revolutionerande, även om det är så det uppfattas av allmänheten. Det är bara väl sammanställt och snyggt skapat.

Datadrivna AI-system som ChatGPT har byggts tidigare av många företag och forskningslabb, menar LeCun. Tanken på att OpenAI är ensamt om sitt arbete är felaktig.

OpenAI är inte ett framsteg jämfört med andra laboratorier. Det är inte bara Google och Meta, utan det finns ett halvdussin startups som i grund och botten har mycket liknande teknologi.

LeCun menar att programmet som ChatGPT bygger på består av flera olika teknologier som utvecklats under många år av olika parter.

– ChatGPT använder Transformers-arkitekturer, och Transformers är en uppfinning från Google, säger Yann LeCun, och hänvisar till det neurala nätverket som Google presenterade 2017.

Källa: ZDnet

24 januari 2023 Uppdaterad 19 april 2023 Reporter Fredrik Adolfsson digit, AI

Senaste nytt

Stäng