Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Testa din cybersäkerhet på Rise Cyber Range

Rise, Cybersäkerhet, Drönarbild Kista I Stockholm

Rise Cyber Range ligger i Kista i Stockholm.

Rise öppnar Sveriges första testbädd för cybersäkerhet, Cyber Range, i Kista, Stockholm. Här kan verksamheter testa sin cybersäkerhet innan den implementeras.

– Sverige har en unikt stark position när det gäller digitalisering, svenskarna är det kanske mest teknikkunniga folket i världen. Ska detta kunna omsättas i stärkt konkurrenskraft och en effektiv offentlig förvaltning måste vi också vara särskilt bra på cybersäkerhet. Här kan Rise och vår nya Cyber Range göra stor skillnad. Vi har kompetensen och resurserna att hjälpa företag och organisationer, säger Pia Sandvik, vd Rise.

Säkerhet och rutiner

Rise Cyber Range som testbädden kallas, riktar sig både till näringslivet och till offentlig sektor, och stöttas bland annat av Vinnova och ICT Sweden. Här kan de som deltar få hjälp dels med att säkerhetstesta sina system, dels med att upprätta rutiner för att säkerställa att organisationen sköts så optimalt det går ur ett säkerhetsperspektiv.

– Många bolag, både större och mindre, saknar resurser och egen infrastruktur för att kunna testa sitt säkerhetssystem. Med Cyber Range tillgängliggör vi test- och demomiljöer för cybersäkerhet till kunder och samarbetspartners. Cyber Range blir en träningsanläggning där vi simulerar verkliga attacker i en kontrollerad miljö. Det blir också en naturlig plats för kompetensutveckling och träning där det är lätt att få tillgång till expertis, säger Shahid Raza, enhetschef för Cyber Range på Rise.

Invigningen av Cyber Range sker online och äger rum den 2 juni.

Källa: Rise

1 juni 2021 Reporter Tim Leffler säkerhet Foto Adobestock

Senaste nytt

Kommunal e-tjänst för torghandel

14 juni 2021

För att underlätta för alla torghandlarna i Säter har kommunen utvecklat en ny bokningsapp för torgplatserna. Det är den första av sitt slag i Sverige.

Kina bekämpar Deltavirus med drönare

14 juni 2021

Drönare som används för att övervaka, fotografera och instruera invånare. Det är kinesiska myndigheters nya taktik för minska smittspridningen av Deltaviruset i Guangzhou.

IDC: Nya rekord på IoT-marknaden

11 juni 2021

Europas investeringar i IoT kommer att nå 202 miljarder dollar under 2021. Varje år fram till 2025 kommer marknaden att växa med över 10 procent.

Microsoft förlänger livet på barnkläder

11 juni 2021

Lindex använder Microsoft-lösningar för att samla in och återanvända barnkläder. Satsningen är ett led i Lindex arbete att minska bolagets klimatutsläpp.

Cisco lanserar Webex Suite

10 juni 2021

Ciscos nya Webex Suite har ny teknik för brusreducering, ett bättre fokus på deltagarna och ny teknik för publikevenemang. Och om tjänsten används i EU stannar datan där.

Facebook: Så mycket kostar Schrems II-domen

9 juni 2021

Facebook har tagit fram en rapport som beskriver konsekvensen för handeln för EU-länder, i ljuset av bland annat Schrems II-domen. Enligt Facebook handlar det om hundratals miljarder dollar om året i ekonomiska förluster, men vissa experter är skeptiska till slutsatserna.