Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Sju kommuner nominerade till Guldtrappan

Guldtrappan Sju Nominerade

Under pandemin har skolan och dess huvudmän arbetat hårt för att kunna fullfölja sitt uppdrag, vars undervisning ofta skett på distans. Nu uppmärksammas sju huvudmän som är nominerade till Guldtrappan 2021.

– Årets innovativa skolhuvudmän har påbörjat bygget av långsiktiga strukturer för att integrera det digitala i sin utveckling, säger Peter Becker, ordförande i stiftelsen Yngve Lindbergs Minne.

Guldtrappan är en kvalitetsutmärkelse som sedan 2005 har uppmärksammat de av skolornas huvudmän som arbetar långsiktigt för bland annat elevers kunskaper, digitala kompetens och personliga utveckling. 

– Utmaningarna har varit många det senaste året, så även utifrån digitaliseringsprocesserna i skolan. Många har dock navigerat väl med givna förutsättningar och format en hållbar och långsiktig digitaliseringsprocess som kan fortsätta växa framåt, säger Monica Sonde, direktör/avdelningschef, avdelningen för utbildning och arbetsmarknad, Sveriges Kommuner och Regioner.

De sju nominerade huvudmännen till Guldtrappan 2021 är:

Eksjö kommun, barn- och utbildningssektorn, förskola, grundskola, gymnasium inklusive särskolor

Göteborgs stad, förskoleförvaltningen

Göteborgs stad, grundskoleförvaltningen

Hallstahammars kommun, grundskola

Karlstads kommun, förskola, grundskola, grundsärskola

Leksands kommun, utbildningssektorn, Avdelning grundskolan

Stockholms stad, vuxenutbildningen för egen-regi

Erfarenheter från de sju huvudmännen presenteras i en rapport och i webbinarier under hösten. Utdelningen av utmärkelsen Guldtrappan 2021 sker under hösten.

9 juni 2021 Uppdaterad 14 juni 2021 Reporter elisabeth nore digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Kommunal e-tjänst för torghandel

14 juni 2021

För att underlätta för alla torghandlarna i Säter har kommunen utvecklat en ny bokningsapp för torgplatserna. Det är den första av sitt slag i Sverige.

Kina bekämpar Deltavirus med drönare

14 juni 2021

Drönare som används för att övervaka, fotografera och instruera invånare. Det är kinesiska myndigheters nya taktik för minska smittspridningen av Deltaviruset i Guangzhou.

IDC: Nya rekord på IoT-marknaden

11 juni 2021

Europas investeringar i IoT kommer att nå 202 miljarder dollar under 2021. Varje år fram till 2025 kommer marknaden att växa med över 10 procent.

Microsoft förlänger livet på barnkläder

11 juni 2021

Lindex använder Microsoft-lösningar för att samla in och återanvända barnkläder. Satsningen är ett led i Lindex arbete att minska bolagets klimatutsläpp.

Cisco lanserar Webex Suite

10 juni 2021

Ciscos nya Webex Suite har ny teknik för brusreducering, ett bättre fokus på deltagarna och ny teknik för publikevenemang. Och om tjänsten används i EU stannar datan där.

Facebook: Så mycket kostar Schrems II-domen

9 juni 2021

Facebook har tagit fram en rapport som beskriver konsekvensen för handeln för EU-länder, i ljuset av bland annat Schrems II-domen. Enligt Facebook handlar det om hundratals miljarder dollar om året i ekonomiska förluster, men vissa experter är skeptiska till slutsatserna.