Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Mer napp med ny app

Fiskher Hittar Fisken Åt Dig

Nya appen Fiskher visar vägen till 12 000 bra fiskeområden längs de svenska kusterna med 16 fiskarter och tips för att fånga dessa. Appen erbjuder även avancerade sjökort med vattendjup, informerar om skyddsområden och känner igen uppfångade fiskarter via AI.

Möjligheten att hitta fiskeplatser och använda kartor samt sjökort för att navigera är fantastisk. Igenkänningsfunktionen för fisk är mycket användbar, särskilt för dem som inte har fiskat så mycket. Vi har inte heller någon ursäkt längre om vi skulle tvivla eller vara osäkra på om vi fiskar i ett skyddsområde, säger Nicka Hellenberg, en av fiskeexperterna som delar med sig av sina kunskaper i appen.

Fiskher ska ge en bättre upplevelse både för nya och erfarna fiskare, och oavsett om du är ute efter en god måltid eller bara nöjesfiskar. Bakom appen står några av de mest erfarna skandinaviska sport- och fritidsfiskarna.

Fiskeapp

Appen kan ge förslag på 3 000 fiskeplatser för gädda, havsöring och abborre.

Fiskeexperter har gått igenom kartor och satellitfoton över Skandinavien och markerat fiskeplatser baserat på deras kunskap om arters livsmiljö, förflyttningar, bottenförhållanden och väderdata. Områdena har sedan kvalitetssäkrats av lokala fiskare. Därigenom kan appen med stor sannolikhet berätta vilken typ av fisk du finner i olika skandinaviska områden.

Tips om fiskeplatser för de olika arterna är mycket användbar för fiskare på alla nivåer. Idag, när alla vill ha snabba svar, är denna app ett ljus i mörkret. Framförallt kommer möjligheten att se minsta tillåtna storlekar, begränsningar, regler och liknande vara extremt användbart. Vi sportfiskare måste ta ansvar oavsett om vi är nya eller mer erfarna. Genom att göra sådan information lättillgänglig, bidrar Fiskher till att skydda fiskbestånden, säger Nicka Hellenberg. 

Under pandemin har sportfisket slagit nya rekord. Sedan mars 2020 har antalet digitala fiskekort hos Ifiske, som är störst i Sverige, ökat med 80 procent. Samma trend går att se hos Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund.

Källa: Fiskher

1 juni 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Kommunal e-tjänst för torghandel

14 juni 2021

För att underlätta för alla torghandlarna i Säter har kommunen utvecklat en ny bokningsapp för torgplatserna. Det är den första av sitt slag i Sverige.

Kina bekämpar Deltavirus med drönare

14 juni 2021

Drönare som används för att övervaka, fotografera och instruera invånare. Det är kinesiska myndigheters nya taktik för minska smittspridningen av Deltaviruset i Guangzhou.

IDC: Nya rekord på IoT-marknaden

11 juni 2021

Europas investeringar i IoT kommer att nå 202 miljarder dollar under 2021. Varje år fram till 2025 kommer marknaden att växa med över 10 procent.

Microsoft förlänger livet på barnkläder

11 juni 2021

Lindex använder Microsoft-lösningar för att samla in och återanvända barnkläder. Satsningen är ett led i Lindex arbete att minska bolagets klimatutsläpp.

Cisco lanserar Webex Suite

10 juni 2021

Ciscos nya Webex Suite har ny teknik för brusreducering, ett bättre fokus på deltagarna och ny teknik för publikevenemang. Och om tjänsten används i EU stannar datan där.

Facebook: Så mycket kostar Schrems II-domen

9 juni 2021

Facebook har tagit fram en rapport som beskriver konsekvensen för handeln för EU-länder, i ljuset av bland annat Schrems II-domen. Enligt Facebook handlar det om hundratals miljarder dollar om året i ekonomiska förluster, men vissa experter är skeptiska till slutsatserna.