Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Xiaomi tar Sverige med storm

Xiaomi Intar Sveriges Marknad

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

I Sverige har Xiaomis tillväxt under årets första kvartal varit 436 procent jämfört med samma period förra året. Marknadsandelarna i Sverige ligger på 9 procent. Apple och Samsung är fortsatt överlägsna med 45 respektive 35 procent av marknaden. Lenovo är fyra och HMD Global är femma.

I Europa sitter Xiaomi på 23 procent av marknadsandelarna vilket innebär att man för första gången intar andraplatsen på marknaden.

Tittar vi globalt har Xiaomi en tredjeplats på marknaden och andelar på 14 procent. Bolaget sålde 49 miljoner enheter under Q1 2021, vilket går att jämföra med drygt 30 miljoner enheter samma period 2020.

Siffrorna kommer ifrån Canalys som tillsammans med IDC och Strategy Analytics släppt försäljningsstatistik för perioden.

Källa: Canalys, IDC, Strategy Analytics

10 maj 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Kommunal e-tjänst för torghandel

14 juni 2021

För att underlätta för alla torghandlarna i Säter har kommunen utvecklat en ny bokningsapp för torgplatserna. Det är den första av sitt slag i Sverige.

Kina bekämpar Deltavirus med drönare

14 juni 2021

Drönare som används för att övervaka, fotografera och instruera invånare. Det är kinesiska myndigheters nya taktik för minska smittspridningen av Deltaviruset i Guangzhou.

IDC: Nya rekord på IoT-marknaden

11 juni 2021

Europas investeringar i IoT kommer att nå 202 miljarder dollar under 2021. Varje år fram till 2025 kommer marknaden att växa med över 10 procent.

Microsoft förlänger livet på barnkläder

11 juni 2021

Lindex använder Microsoft-lösningar för att samla in och återanvända barnkläder. Satsningen är ett led i Lindex arbete att minska bolagets klimatutsläpp.

Cisco lanserar Webex Suite

10 juni 2021

Ciscos nya Webex Suite har ny teknik för brusreducering, ett bättre fokus på deltagarna och ny teknik för publikevenemang. Och om tjänsten används i EU stannar datan där.

Facebook: Så mycket kostar Schrems II-domen

9 juni 2021

Facebook har tagit fram en rapport som beskriver konsekvensen för handeln för EU-länder, i ljuset av bland annat Schrems II-domen. Enligt Facebook handlar det om hundratals miljarder dollar om året i ekonomiska förluster, men vissa experter är skeptiska till slutsatserna.