Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Windows 10 görs om

Windows 10, Mircosoft, Legogubbar Med Olika Yrken Står Uppställda

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

I Windows vanliga visuella uppdateringar som kommer ett par gånger om året, kan startmenyn får en ny färg eller de vanliga ikoner en något ny look, men det finns andra grafiska gränssnitt som inte förändrats sedan Windows 95.

Ny diskettenhet

Därför påbörjar nu Microsoft ett större omtag och det handlar till exempel om de val du kan göra när du vill påverka hur en ikon ser ut. Bland de äldre alternativen finns den gamla sortens CRT-bildskärmar, alltså tjockskärmar, som nu istället blir en platt skärm, som de ser ut idag. Diskettenheten som symboliserar enheten där användare en gång i tiden stoppade i sina 3,5-tumsdisketter kommer dock finnas kvar, om än i en någon uppdaterad variant.

Tangentbord för emojis

I samma uppdatering kommer även tangentbordet på Windows-plattor att få en ny form som ger bättre åtkomst till emojis och även filhanteraren och startmenyn kommer att ändras helt.

Överhuvudtaget talas det nu om att operativsystemet ska få sin största uppdatering sedan det släpptes 2015 för att bättre anpassas till en marknad där utsnittet på enheter som plattor, datorer och telefoner börjar flyta ihop.

Enligt Microsoft kommer förändringarna att implementeras under oktober i år.

210507103337 20210507 Microsoft Icon Update Exlarge 169

Windowsikoner före och efter den kommande uppdateringen.

Källa: CNN

12 maj 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Kommunal e-tjänst för torghandel

14 juni 2021

För att underlätta för alla torghandlarna i Säter har kommunen utvecklat en ny bokningsapp för torgplatserna. Det är den första av sitt slag i Sverige.

Kina bekämpar Deltavirus med drönare

14 juni 2021

Drönare som används för att övervaka, fotografera och instruera invånare. Det är kinesiska myndigheters nya taktik för minska smittspridningen av Deltaviruset i Guangzhou.

IDC: Nya rekord på IoT-marknaden

11 juni 2021

Europas investeringar i IoT kommer att nå 202 miljarder dollar under 2021. Varje år fram till 2025 kommer marknaden att växa med över 10 procent.

Microsoft förlänger livet på barnkläder

11 juni 2021

Lindex använder Microsoft-lösningar för att samla in och återanvända barnkläder. Satsningen är ett led i Lindex arbete att minska bolagets klimatutsläpp.

Cisco lanserar Webex Suite

10 juni 2021

Ciscos nya Webex Suite har ny teknik för brusreducering, ett bättre fokus på deltagarna och ny teknik för publikevenemang. Och om tjänsten används i EU stannar datan där.

Facebook: Så mycket kostar Schrems II-domen

9 juni 2021

Facebook har tagit fram en rapport som beskriver konsekvensen för handeln för EU-länder, i ljuset av bland annat Schrems II-domen. Enligt Facebook handlar det om hundratals miljarder dollar om året i ekonomiska förluster, men vissa experter är skeptiska till slutsatserna.