Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Google vill ha tillbaka medarbetarna

Google, Kontoret, Tom Kontorsstol Framför Ett Skrivbord I Ett Hem
Google-anställda bör vara på kontoret tre dagar i veckan, med start i september i år. Det skriver CEO Sundar Pichai i ett mejl till sina medarbetare. 

– I över 20 år har våra medarbetare kommit till kontoret för att lösa intressanta problem. I caféet, runt en whiteboard eller under cricket- eller beach volleyboll-match, säger Sundar Pichai, CEO på Google.

Google var ett av de första stora tech-bolagen att skicka hem sina anställda när coronaviruset började spridas på allvar förra året. Men till skillnad från till exempel Twitter som ganska tidigt också gick ut med att deras medarbetare kan arbeta hemifrån för alltid, ser nu Googles vd en framtid där så kallade googlers sammanstrålar på kontoret tre dagar i veckan, och de andra två dagarna där det passar bäst.

Fram till och med september kan Google-anställda fortsatt arbeta hemifrån utan speciella skäl. Sedan april har Googles kontor hållits öppna och ungefär 60 procent av medarbetarna har kommit tillbaka till kontoret.

Källa: BBC

7 maj 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Kommunal e-tjänst för torghandel

14 juni 2021

För att underlätta för alla torghandlarna i Säter har kommunen utvecklat en ny bokningsapp för torgplatserna. Det är den första av sitt slag i Sverige.

Kina bekämpar Deltavirus med drönare

14 juni 2021

Drönare som används för att övervaka, fotografera och instruera invånare. Det är kinesiska myndigheters nya taktik för minska smittspridningen av Deltaviruset i Guangzhou.

IDC: Nya rekord på IoT-marknaden

11 juni 2021

Europas investeringar i IoT kommer att nå 202 miljarder dollar under 2021. Varje år fram till 2025 kommer marknaden att växa med över 10 procent.

Microsoft förlänger livet på barnkläder

11 juni 2021

Lindex använder Microsoft-lösningar för att samla in och återanvända barnkläder. Satsningen är ett led i Lindex arbete att minska bolagets klimatutsläpp.

Cisco lanserar Webex Suite

10 juni 2021

Ciscos nya Webex Suite har ny teknik för brusreducering, ett bättre fokus på deltagarna och ny teknik för publikevenemang. Och om tjänsten används i EU stannar datan där.

Facebook: Så mycket kostar Schrems II-domen

9 juni 2021

Facebook har tagit fram en rapport som beskriver konsekvensen för handeln för EU-länder, i ljuset av bland annat Schrems II-domen. Enligt Facebook handlar det om hundratals miljarder dollar om året i ekonomiska förluster, men vissa experter är skeptiska till slutsatserna.