Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Självkörande pizza

En Smarrig Pizza

I Houston levereras nu Dominos pizzor med den självkörande bilen Nuro R2. Det är det första självkörande fordonet i USA som fått tillstånd att köra, utan federala säkerhetskrav.

– Vi testar hur autonoma leveranser kan tillgodose våra kunders behov, säger Dennis Maloney, chief innovation officer på Dominos.

Utvecklad av Google-ingenjörer

Du beställer pizzan online, betalar och väljer R2 som leveransmetod. När den lilla självkörande bilen är framme öppnar du dess dörrar med en unik pinkod och hämtar ut dina pizzor.

R2 är utvecklad av Nuro som startades 2018 av två tidigare Google-ingenjörer och gick in i partnerskap med Dominos under 2019 för piloten som nu drar igång. Tidigare har R2 hjälpt till med leveranser från livsmedelsbutiker och kört medicinutrustning till två arenor i Kalifornien som då fungerade som tillfälliga behandlingsplatser för patienter med covid-19.

Till att börja med handlar det om en testperiod i området Woodland Heights i Houston, Texas.

– Den här testperioden kommer få oss att bättre förstå hur kunder reagerar på leveransen, hur de interagerar med roboten och hur det påverkar restaurangens verksamhet, säger Dennis Maloney.

Dominos Självkörande Nuro

Källa: The Verge

14 april 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto adobestock, domino's

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.