Pandemieffekt för blockkedja

Leverans Blockchain

De globala investeringarna i blockkedjeteknik kommer att landa på 6,6 miljarder dollar i år, vilket är en ökning på över 50 procent jämfört med 2020. Den ökade efterfrågan är bland annat en effekt av pandemin och kravet på säkra leveranskedjor. 

 Pandemin har understrykt behovet av bland annat mer motståndskraftiga och transparenta leveranskedjor. Det här är en viktig tid på blockkedjemarknaden då företag över olika marknader och branscher ökar sina investeringar i tekniken, säger James Wester, research director på IDC.

I år kommer det att spenderas mest på blockchain i USA, närmare bestämt 2,6 miljarder dollar och nästan 40 procent av totalen. Västeuropa är tvåa på 1,6 miljarder dollar och Kina är trea på 777 miljoner dollar.

Enligt IDC lär investeringarna i blockchain fortsätta att öka framöver, från 6,6 miljarder dollar i år till 19 miljarder dollar 2024.  Det innebär en genomsnittlig årlig tillväxttakt, CAGR, på 48 procent.

Viktigt är också att vi ser ett ökat intresse och mer investeringar från koncerner, finansinstitut och till och med regeringar inom områden som de tidigare varit skeptiska inför, såsom kryptovalutor, digitala valutor och decentraliserad finansiering. Dessa investeringar kommer att spela stor roll inom en snar framtid inom allt ifrån detaljhandel till finanstjänster och kapitalmarknader, säger James Wester. 

Källa: IDC

20 april 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng