Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Fass som app

Olika Läkemedel Uthällda Ur Burk

Nu lanserar Fass en app för allmänheten för att användare snabbt ska kunna få koll på sina mediciner. Det går även att scanna streckkoder från förpackningar.

– Vi har samlat den viktigaste informationen och presenterar den på ett lättillgängligt sätt. En app är bra för den som behöver läkemedelsinformation återkommande. I Fass-appen kan du spara ditt läkemedel för att snabbt hitta tillbaka till informationen eller dela den via sms eller e-post, säger Anna Wessling, chef för Fass.

Fyra miljoner besökare

Fass, en förkortning på Farmaceutiska Specialiteter i Sverige, är en sammanställning av fakta om olika läkemedel, och de cirka fyra miljoner besökare som sajten har månatligen består lika mycket av sjukvårdspersonal som av allmänheten.   

När Fass nu blir tillgänglig som app kommer det med en rad nya funktioner, som till exempel att användaren kan scanna av streckkoden på ett läkemedel och få upp information kring det i appen, bland annat om det finns på lager på apotek.

– Sedan tidigare har vi haft appar för hälso- och sjukvårdspersonal men vi ser att fler och fler besöker Fass från mobila enheter och därför har vi nu kompletterat vår mobilanpassade sida med en app för allmänheten. Vi tror att det framför allt är personer som använder läkemedel regelbundet som kommer ha mest nytta av den nya appen, säger Anna Wessling.

Sedan tidigare har Fass en läkemedelsapp för vårdpersonal och för veterinärer.

Källa: Fass

7 april 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto digit

Senaste nytt

EU mot igenkänning

16 april 2021

Förbjud AI som används för ansiktsigenkänning i övervakningssyfte och som manipulerar mänskliga beslut. Det föreslår EU i en ny proposition.

Kvinnor mer videotrötta

16 april 2021

Kvinnor är mer trötta på videomöten än män, visar en stor studie. Nu vill forskarna se åtgärder från arbetsgivare som förebygger den så kallade zoomtröttheten.

Coop scannar hållbarhet

15 april 2021

Nu kan du anpassa dina inköp utifrån hur hållbara de är direkt i butiken. Idag lanserar Coop hållbarhetsdeklaration för drygt 10 000 varor i sin app.

Konsert när du vill

15 april 2021

En ny strömningstjänst för konserter startar i Norden. Tanken är att bli en sorts Netflix för musikevenemang där du kan lyssna på dina favoritartisters framträdanden hemifrån när du vill. 

Självkörande pizza

14 april 2021

I Houston levereras nu Dominos pizzor med den självkörande bilen Nuro R2. Det är det första självkörande fordonet i USA som fått tillstånd att köra, utan federala säkerhetskrav.

Rysk attack mot Sverige

14 april 2021

Säpo misstänker grovt dataintrång från ryska underrättelsetjänsten GRU mot Riksidrottsförbundet i Sverige. Men åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte finns förutsättningar för lagföring utomlands och utlämning till Sverige saknas.