Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Fler kvinnor kodar

Ögon På Kvinna Som Sitter Vid Datorn Syns Över Stationär Skärm

Det har blivit populärt att lära sig att koda och programmera under pandemin. Dubbelt så många kvinnor som män kan dessutom tänka sig att starta ett företag med sina nya kunskaper.

Drygt en av tjugo personer har under det gångna pandemiåret börjat lära sig att koda, visar en undersökning som Red Hat gjort tillsammans med Sifo. Och bland de cirka 3 000 svarande ville var fjärde person mellan 56 och 65 år och ungefär var tredje i åldern mellan 18 och 25 år börja koda.

Hälften vet dock inte i vilken ände de ska börja för att lära sig, vilket är den vanligaste orsaken anledningen till att inte komma igång, tätt följt av tidsbrist.

Kvinnor vill starta företag

För unga kvinnor visade det sig vara tre gånger viktigare än för männen att ha en partner eller kompis som kodar för att börja koda själv. Men kvinnor som väl börjat koda är dubbelt så angelägna som männen att starta ett företag med sina nya kunskaper. 

Källa: Red Hat

18 mars 2021 Uppdaterad 19 mars 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto digit

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.