Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Youtube-AI hittar hat

Youtube kommer framöver att be dig överväga dina kommentarer om de anses olämpliga, redan innan de blivit publicerade. Identifieringen av kommentarerna hanteras av bolagets AI. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 10 december 2020 säkerhet

Emoji 960640

För att uppmuntra respektfulla konversationer på Youtube lanserar vi en funktion som varnar användarna när deras kommentarer kan vara stötande, vilket ger dem möjligheten att reflektera innan de publicerar, skriver Youtube i ett blogginlägg. 

Youtubes AI identifierar potentiellt oanständiga kommentarer genom att lära sig vad som blivit inrapporterat av användare tidigare. Vid varningar länkar plattformen till sina riktlinjer och frågar om du vill ångra kommentaren, eller publicera den ändå. 

Kommentarer som inte utlöser den nya varningsfunktionen kan fortfarande bli borttagna av Youtube senare, ifall man märker att de strider mot riktlinjerna. Samtidigt behöver inte kommentarer som triggade funktionen nödvändigtvis bli borttagna om de blir publicerade.

Enligt Youtube har antalet borttagna kommentarer på grund av hets mot folkgrupp multiplicerats med 46 sedan början av 2019. Och mellan juli och september i år tog videoplattformen bort 54 000 kanaler på grund av detta. 

Källa: Cnet

Senaste nytt

Nya appar efter attacken

18 januari 2021

Efter attacken på Kapitolium i USA har de stora sociala medie-plattformarna tröttnat på hetsiga inlägg från Donald Trump och hans anhängare. Men det finns andra plattformar som välkomnar dessa.

Sekundsnabbt covidtest

18 januari 2021

Nu finns det ett test som upptäcker antikroppar mot coronaviruset på bara några sekunder. Lösningen bygger på 3D-printade guldpartiklar i nanostorlek och har tagits fram av forskare i USA.

Nätfiske med paket

15 januari 2021

Microsoft och DHL är de varumärken som används mest vid phishingförsök. De mest utnyttjade branscherna är teknik, följt av logistik och detaljhandel. 

Kommuner ikapp 2035

14 januari 2021

Behovet av digital kompetens har fördubblats de senaste 15 åren inom offentlig sektor. Först 2035 spås myndigheter, regioner och kommuner att vara ikapp den privata sektorn.

Lämnar VMware för Intel

14 januari 2021

Pat Gelsinger ersätter Bob Swan och blir ny vd på Intel. Pat Gelsinger kommer närmast från rollen som vd för VMware men har en lång historia med Intel, där han började jobba som tonåring.

Hundens nya vän

14 januari 2021

En uppkopplad dörr låter din hund springa in och ut ur huset som den vill, utan att du behöver vara hemma.