Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Videomöte med doft

Kaffe Videomöte

Framöver ska mötesdeltagare i Zoom kunna känna lukten av kaffe och skaka händer med varandra. Via AI och VR ska ett virtuellt möte bli alltmer likt ett fysiskt. 

Det kommer att kännas som att vi sitter på samma Starbucks och dricker en kaffe tillsammans. Vem som helst, oavsett var de är, kommer alltid att känna att de är på samma plats tillsammans, säger Eric Yuan.

Under konferensen Web Summit pratade Zooms vd och grundare Eric Yuan om framtiden för videomöten. Han menar, väntat nog, att videomöten är här för att stanna, men även att de snart kan inkludera fler sinnen än bara syn och hörsel.

I möten ska du, via framsteg inom VR och AI, kunna känna aromen av kollegans kaffe och därmed även få in lukt in i den virtuella världen. Det ska även gå att skaka hand eller göra high-five med en kollega på andra sidan jordklotet, samt förstå varandra oavsett om ni talar olika språk.

Jag kommer att kunna skaka hand med dig oberoende av var du är, och om vi talar olika språk kommer AI göra att vi förstår varandra även verbalt, säger Eric Yuan. 

Källa: BBC, Stylist

7 december 2020 Uppdaterad 27 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Fördel digital vård

22 april 2021

Nio av tio föredrar att träffa sjukvården på distans istället för fysiskt. Nu spår experter en ordentlig omstrukturering av vårdbranschen.  

Svenskt datacenter för Cisco

22 april 2021

Cisco slår upp dörrarna till ett nytt datacenter på en hemlig plats strax söder om Stockholm. Enligt bolaget kommer det att innebära säkrare och bättre prestanda för kunderna.  

Huawei utanför topp 5

21 april 2021

Mobilförsäljningen landade på 340 miljoner enheter under årets första kvartal, vilket är en 24-procentig ökning gentemot Q1 2020. Huawei är borta från topp fem, men en stor del av ökningen kommer ändå från Kina och tre kraftigt växande leverantörer.

Först med blockkedje-öl

21 april 2021

Snart lanseras Helt Spårat, som är Sveriges första blockkedje-öl. Syftet är att kunna dokumentera och följa ölets alla processer, från att maltkornet sås till att ölet tappas upp på flaska.

Stressade videoögon

20 april 2021

Vi spenderar alltmer tid vid våra skärmar och inte minst nu under pandemin, vilket också märks för våra ögon. Ett sätt att undvika försämrad ögon- och synhälsa kan vara att ta en del möten på telefon istället för video.

Pandemieffekt för blockkedja

20 april 2021

De globala investeringarna i blockkedjeteknik kommer att landa på 6,6 miljarder dollar i år, vilket är en ökning på över 50 procent jämfört med 2020. Den ökade efterfrågan är bland annat en effekt av pandemin och kravet på säkra leveranskedjor.