Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Videomöte med doft

Framöver ska mötesdeltagare i Zoom kunna känna lukten av kaffe och skaka händer med varandra. Via AI och VR ska ett virtuellt möte bli alltmer likt ett fysiskt. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 7 december 2020 digit

Kaffe Videomöte

Det kommer att kännas som att vi sitter på samma Starbucks och dricker en kaffe tillsammans. Vem som helst, oavsett var de är, kommer alltid att känna att de är på samma plats tillsammans, säger Eric Yuan.

Under konferensen Web Summit pratade Zooms vd och grundare Eric Yuan om framtiden för videomöten. Han menar, väntat nog, att videomöten är här för att stanna, men även att de snart kan inkludera fler sinnen än bara syn och hörsel.

I möten ska du, via framsteg inom VR och AI, kunna känna aromen av kollegans kaffe och därmed även få in lukt in i den virtuella världen. Det ska även gå att skaka hand eller göra high-five med en kollega på andra sidan jordklotet, samt förstå varandra oavsett om ni talar olika språk.

Jag kommer att kunna skaka hand med dig oberoende av var du är, och om vi talar olika språk kommer AI göra att vi förstår varandra även verbalt, säger Eric Yuan. 

Källa: BBC, Stylist

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Nya appar efter attacken

18 januari 2021

Efter attacken på Kapitolium i USA har de stora sociala medie-plattformarna tröttnat på hetsiga inlägg från Donald Trump och hans anhängare. Men det finns andra plattformar som välkomnar dessa.

Sekundsnabbt covidtest

18 januari 2021

Nu finns det ett test som upptäcker antikroppar mot coronaviruset på bara några sekunder. Lösningen bygger på 3D-printade guldpartiklar i nanostorlek och har tagits fram av forskare i USA.

Nätfiske med paket

15 januari 2021

Microsoft och DHL är de varumärken som används mest vid phishingförsök. De mest utnyttjade branscherna är teknik, följt av logistik och detaljhandel. 

Kommuner ikapp 2035

14 januari 2021

Behovet av digital kompetens har fördubblats de senaste 15 åren inom offentlig sektor. Först 2035 spås myndigheter, regioner och kommuner att vara ikapp den privata sektorn.

Lämnar VMware för Intel

14 januari 2021

Pat Gelsinger ersätter Bob Swan och blir ny vd på Intel. Pat Gelsinger kommer närmast från rollen som vd för VMware men har en lång historia med Intel, där han började jobba som tonåring.

Hundens nya vän

14 januari 2021

En uppkopplad dörr låter din hund springa in och ut ur huset som den vill, utan att du behöver vara hemma.