Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Slutet för G Suite

Som en följd av coronapandemin och det ökade distansarbetet tar G Suite ny form och byter namn till Google Workspace. Med förändringen kommer ett antal nya funktioner.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 6 oktober 2020 digit

Google Logo

Det här är slutet för kontoret så som vi känner det, säger Javier Soltero, vice president Google Workspace, på Google.

I nya Google Workspace samlas mejl, möten, uppgifter och dokument. Verktygen för chatt-, röst- och videosamtal ingår också i plattformen. Med det nya namnet vill Google spegla produktvisionen på ett bättre sätt.

Google Workspace ger en bekant och helt integrerad användarupplevelse som hjälper alla att lyckas i den nya vardagen, oavsett om du arbetar hemifrån eller på kontoret, säger Javier Soltero.

En ny funktion som kommer med Google Workspace är förhandsvisning av länkar. Nu ska användare kunna förhandsgranska länkinnehållet i ett dokument, presentation eller kalkylark, utan att behöva lämna dokumentet man för stunden arbetar med. Tanken är att det ska spara tid då användaren inte behöver växla mellan appar.

En annan förändring är att när du at:ar någon i ett dokument kommer en popup-ruta att visa detaljer och rekommendera åtgärder, till exempel att dela dokumentet.

Google kommer snart även att byta ut ikonerna för sina verktyg och appar.

Källa. Google, The Verge, Techcrunch

Senaste nytt

3D-printad tunga

27 oktober 2020

En 3D-printad tunga som kan fungera som försökskanin i utvecklingen av både mat och munhygien. Det är vad forskarna bakom tungan hoppas på.

AI för bra kläder

27 oktober 2020

AI och big data kan innebära en klädindustri med mer kundanpassade produkter och en hållbarare produktion och konsumtion. Det slås fast i en avhandling från Högskolan i Borås.

AI spårar alzheimer

26 oktober 2020

AI kan upptäcka alzheimer genom att analysera röstsvar kring vad som händer på en teckning. Modellen kan, sju år tidigare än en vanlig läkare och med 70 procents noggrannhet, förutse ifall en person kommer få sjukdomen.

Dejta via Facebook

26 oktober 2020

Nu kommer Facebooks dejtingtjänst till Europa, däribland Sverige. Enligt Facebook har redan 1,5 miljarder matchningar skapats i de 20 länder som har tillgång till tjänsten. 

2025 gör maskiner jobbet

23 oktober 2020

År 2025 kommer maskiner att utgöra mer än hälften av världens arbetskraft. Det spår World Economic Forum.

Sensorer mäter luft

22 oktober 2020

Nu mäts Stockholms luftkvalitet med en sensor sittandes på en buss i stadstrafiken. I projektet deltar bland annat Stockholms stad, KTH och MIT.