Premiär för Amazon

Amazon Paket
Idag, den 28 oktober, slog Amazon upp dörrarna till sin svenska e-handel. Sajten har dock haft problem med det svenska språket och kritiken låter inte vänta på sig.

Idag markerar bara startskottet för Amazon.se, vi kommer att arbeta hårt för att vinna svenska konsumenters förtroende, säger Alex Ootes, Vice President, European Expansion på Amazon via ett pressmeddelande.

Nu kan kunder över hela landet besöka amazon.se och bemötas av meddelanden som Välkommen till amazon.se och Fira lanseringen med oss.

På sajten framkommer att en stor del av leveranserna sker med Postnord, med en leveranstid på två till fem arbetsdagar med möjlighet till snabbare leveranser. Än så länge finns det dock inte någon Prime-lösning att tillgå, där användare betalar en årsavgift och får extra förmåner.

Vi är glada över lanseringen av Amazon.se och att kunna erbjuda svenska konsumenter ett urval på fler än 150 miljoner produkter, varav tiotusentals kommer från lokala svenska företag, säger Alex Ootes.

Tights Glassmaskin

Tights för män säljs som glassmaskin.

Lanseringen har dock mötts av stark kritik. Kunder har upptäckt flera översättningsmissar där raps istället blev till våldtäkt, Lego marknadsförs som bepansrad misshandel och sportkläder säljs som glassmaskin. Dessutom säljs en stekpanna till den specifika målgruppen kvinnor.

Källa: Amazon, Aftonbladet

28 oktober 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng